Bu yıl yeni yönetmeliğe göre yapılan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapmasında Karaman'da ilk olarak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kasım Aydoğdu, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Törene, Karaman Vali Vekili Ferhat Burakgazi, Belediye Başkan Vekili Osman Çolakoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Selçuk Boz ve gösteri yapacak öğrenciler katıldı. Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından protokol üyeleri ve halk, 'Gençlik ve Halk Yürüyüşü'ne katılıp törenlerin düzenleneceği Kemal Kaynaş Stadı'ndaki Kazım Karabekir Spor Salonu'na kadar yürüdü. Spor salonunda halk oyunları ve tekvando gösterisi yapıldı. Gençlik Haftası nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

CHP’LİLER CUMHURİYET MEYDANI'NDA TOPLANDI

Atatürk Anıtı'na valilik tarafından çelenk koymalarına izin verilmeyen CHP Karaman İl Başkanlığı üyeleri ise Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Eğitim-İş ve Eğitim- Sen üyelerinin de bulunduğu programda yaklaşık 200 kişi saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Atatürk Anıtı'na karanfil bıraktı. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve 10'uncu Yıl Marşı'nın okunmasının ardından grup dağıldı.

AKSARAY'DA TÖRENLER VALİLİK ÖNÜNDE YAPILDI

Aksaray'da ise kutlamalar valilik binası önünde gerçekleşti. Tören öncesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Ardından yine aynı yerdeki kutlamalara geçildi.

Kutlamalara Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Garnizon Komutanı Albay Erdal Eren ve yaklaşık 500 kişi katıldı. Halk oyunları ve spor gösterilerinin ardından, protokol üyeleri ve Aksaraylılar 'Gençlik ve Halk Yürüyüşü' kapsamında piknik alanına kadar yürüdü. Burada düzenlenen halat çekme, torba yarışması ve mahalli sanatçıların konseriyle tören sona erdi.



SÖ,HB(İA/CK)