Kastamonu’nun Yavuz Selim Mahallesi’nde bulunan Şehit Recep Şahin Polis Merkezi’nin karşısındaki 2 katlı evin alt katında akşam saat 20.30 sıralarında yangın çıktı. Evdekilerin tüplü fırında yöresel etli ekmek yaptıkları sırada meydana gelen yangını ilk olarak polisler fark etti. Evden duman ve alevler çıktığını gören polisler, taşlarla camları kırarak içeri girdikleri evde mahsur 5 kişiyi kurtarmaya çalışırken, bir yanda da telsizden olay yerine itfaiye ve ambulans istedi. Evdekileri tahliye eden polisler, alevlerin  çevredeki binalara da sıçrama ihtimali üzerine bölgedeki evleri boşalttırdı.

İhbar üzerine çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi olay yerine geldi. Yangının meydana geldiği Yavuz Selim Mahallesi’nin tarihi Kastamonu Kalesi yakınlarında olması ve birçok tarihi ahşap konağın bulunması nedeniyle ekipler zor anlar yaşadı. Yangın nedeniyle bölgedeki elektrikler kesilirken evde bulunan ve polisler tarafından kurtarılan 5 kişi Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Yangından polisin yardımı ile kurtarılan özel bir işyerinde çalışan ev sahibi Mehmet Demircioğlu ve aile bireyleri Mürüvvet, Ayten, Metin ve Vahide Demircioğlu’nun sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Polislerin zamanında müdahalesi ile olası bir facianın önüne geçildiği yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

TK(AY/SSA) (FOTOĞRAF)