Samsun'da 23 Nisal Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, saat 09.30'da Atatürk Anıtı'nda saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Anıta çelenk konulmasının ardırdan Sahil Yolu'ndaki törenlere geçildi. Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın da katıldığı törenlerde protokol önünde folklor gösterisi yapan öğrenciler büyük alkış aldı. Konuşmaların ardından tören geçişi yapıldı.

İlköğretim okulu öğrencileri, ellerinde Türk bayrakları ile geçişlerini tamamladı. Törenleri izlemeye gelen 7'den 70'e yüzlerce vatandaş da bu coşkuya ortak oldu.

Sinop'taki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninde de coşku vardı. Bülent Ecevit Caddesi'ndeki kutlamalar, ılık bir havada yapıldı. Sinop Valisi Ahmet Cengiz, Belediye Başkanı Baki Ergül, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Mehmet Erhan Arıkan ve daire müdürlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin başlamasıyla Vali Ahmet Cengiz Vatandaşların yanına giderek bayramlarını kutladı. Daha sonra protokolde yerini alan Vali Cengiz törenleri izlemeye başladı. Sıcak havanın etkisiyle alanda bulunan bazı öğrenciler başlarını örterken, bazı öğrencilerde susuzlukların gidermek için pet şişelerden su içti. Öğrencilerin tören geçişi ile bu alandaki kutlamalar sona erdi.

ORDU'DA YAĞMUR ENGELİ

Ordu'da ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Ardından 19 Eylül Stadı'ndaki kutlamalara geçildi. Vali Orhan Düzgün, Belediye Başkanı Seyit Torun, Garnizon Komutanı Albay İsmail Güzey ile protokol üyeleri ve vatandaşların katıldığı törenler renkli görüntülere sahne oldu. Halk oyunları gösterilerinin yapıldığı törende konuşmaların ardından geçiş yapıldı. İlköğretim Okulu öğrencilerinin ellerinde Türk bayrakları ile yaptığı geçiş ile stattaki kutlama programı sona erdi.

ÇORUM'DA COŞKULU KUTLAMA

Çorum'da da kutlama etkinlikleri Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Çelenk sunumunun ardından Saat Kulesi Meydanı'ndaki etkinliklere geçildi. Vali Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hakan Saraç ve çok sayıda vatandaş törenleri izledi. Kutlama programında okullar kortej geçişi yaparken, bazı spor kulüpleri ve halk oyunları ekipleri de gösteriler yaptı. Ellerinde Türk bayrakları ile yüzlerce çocukta törenleri izledi. Kutlama etkinlikleri, renkli görüntülerle sona erdi.

AMASYA'DA RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Amasya'daki kutlamalarda renkli görüntülere sahne oldu. Önceki yıllarda Amasya 12 Haziran Stadı'nda yapılan törenler bu yıl Yavuz Selim Meydanı'nda gerçekleştirildi. Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Tuğgeneral Mehmet Akyürek, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Okulların sunduğu çeşitli gösterilerin ardından törenler yapılan resmi geçit töreni ile son buldu.