Okul müdürü Durmuş Payas, daha önce elektrikli bir otomobil ürettiklerini ve okulun bir fabrika gibi çalıştığını söyledi. Payas, eğitim verirken aynı zamanda çeşitli dallarda üretim de yapan bir okul konumunda olduklarını belirterek şöyle dedi:

"Okulumuzun 1993 yılında açılan Uçak Bakım ve Teknik Bölümü’nde eğitim gören öğrencilerimiz için Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan uçak istedik. Bu isteğimiz olumlu bulundu ve hibe edilen çalışır haldeki 2 adet U-17 tipi uçak okulumuza getirildi. Öğrencilerimiz artık uçakla ilgili bir çok parçayı görerek, tanıyarak eğitim alacak. Eskişehir’den de yazışmalar sonucu Türk Hava Kuvvetleri'nden 1 adet F4 tipi savaş uçağı aldık ama uygun bir hangarımız olmadığı için getiremedik. Hangarımızı yaparsak uçağı getireceğiz."

Okul Müdürü  Payas, uçak bölümünden mezun olan öğrencilerin iş sorunlarının olmadığını anlatırken, "Uçak bakım bölümünden mezun olan öğrencilerimiz kısa sürede iş bulabiliyor. Bu alanda talep çok fazla olduğu için öğrencilerimiz kolayca iş bulabiliyor" diye konuştu.

Uçak bakım bölümü öğrencisi Mehmet Akdemir ise, ''Okuldan mezun olduktan sonra işimizin hazır olması bizi sevindiriyor. Bu dönem öğrencileri şanslı. İki uçak ile ders göreceğiz. Uçakların çalışır halde olması da bizi ayrıca sevindiriyor" diye konuştu.



FÇ(OE/İD)