Sivas kent merkezine bağlı Kurtlapa beldesi yolu üzerinde seyir halinde olan araçlar, saat 16.00 sıralarında merkeze 20 kilometre mesafede, Çeltek köyüne 1 kilometre mesafede yoğun kar ve tipi  nedeniyle kapanan yolda mahsur kaldı. Geri dönemeyen aralarında hasta taşıyan ambulans ile taşımalı eğitimde görevli öğretmen ve öğrencileri taşıyan araçların da bulunduğu yaklaşık 50 araç kurtarılmayı bekledi. Araçlarda yaklaşık 100 kişinin mahsur kaldığı bilgisi üzerine basın mensupları da haber amaçlı bölgeye yöneldi. Ancak mahsur kalan araçların bulunduğu yere güçlükle ulaşan basın mensuplarını taşıyan araçlar da aynı yerde mahsur kaldı.

Tipi nedeni ile görüş mesafesinin yer yer 1 metreye kadar düştüğü bölgeye ekipler ulaşmakta sıkıntı çekti. Araçların yanına ulaşan bazı karayolları araçları da etkisiz kaldı. Vali Ali Kolat'ın de devreye girmesiyle Karayolları, İl Özel İdare Müdürlüğü, Sivas Belediyesi ve jandarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Vali Ali Kolat da arazi tipi makam aracıyla bölgeye hareket etti. Araçların mahsur kaldığı bölgeye ulaşan Vali Ali Kolat, uzun süredir bekleyen araçlarda bulunanların sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Ayrıca bazı araçların da kurtarılmasına iterek yardım etti, ardından beraberinde getirdiği helva ve ekmekleri yolda kalanlara ikram etti.

Karayolları, İl Özel İdaresi ve belediye ekiplerinin ortaklaşa gayretiyle yolda mahsur kalan kişiler ve basın mensupları yaklaşık 8 saat süren bir çalışma sonrasında kurtarıldı. Yolun açılması ve iş makinelerinin yardımı ile bölgede mahsur kalanlar araçlarıyla il merkezine ulaştırıldı.

TAŞIMALI OKULLARA TATİL

Bölgede kış şartlarının etkinliği nedeni ile öğretmen ve öğrencilerin de mahsur kalması üzerine Vali Ali Kolat, merkeze bağlı belde ve köylerde taşımalı eğitim yapan okulların Salı günü 1 gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.

HY(EA/SSA)