Karakış Van ve Bitlis'te kendini hissettiriyor. Bitlis'te gece yarısından sonra başlayan ve aralıksız yağan kar, günlük yaşamı durma noktasına getirdi. Şehir merkezinde kar kalınlığı 20 santimetrye ulaşırken, yüksek kesimlerde bir metreyi aştı. Kar, şehir içinde trafiği aksatırken, öğrenciler güçlükle okullarına gidebildi. Kar nedeniyle merkez ve ilçelerinde 107 köy yolu ulaşıma kapandı.

ŞEHİR MERKEZİNDE 35 SANTİM KAR

Van'da ise bugün kar yağışı yaşanmadı. Cumartesi günü başlayan ve dün şiddetini artıran yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezindeki kar kalınlığı 35 santimetreyi, yüksek kesimlerde ise bir metreyi aştı. Yoğun kar nedeniyle kapanan köy yollarını açılması için de çalışmalar sürdürülüyor. 215 köy yolunun kapalı olduğu, İl Özel İdaresinin 13 ekip ve 100 personelle çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtildi. Meteoroloji yetkilileri, Bitlis'teki kar yağışını süreceğini, Van ve çevresinde ise bugün kar yağışı beklenmediğini söyledi.

KAR KENT DIŞINA ÇIKARILIYOR

Van Belediyesi ise çalışmalarını 50 iş makinesi ve 250 kişilik bir ekiple sürdürüyor. İş makineleri ile şehir merkezinden toplanan karlar kent dışına çıkartılıyor. Belediye yetkilileri, kar yağışı ile birlikte yoğun bir çalışma başlattıklarını belirtirken, araç sahiplerinin de mümkün olduğu sürece toplu taşıma araçlarından yararlanmalarını, kendi özel araçlarını yollardaki çalışmalar tamamlayıncaya kadar çıkarmamalarını istedi.