Olay, İzmir- Aydın karayolu Torbalı İlçesi sınırlarında kalan Kemalpaşa Kavşağı karşısındaki akaryakıt istasyonunda dün saat 05.30 sıralarında meydana geldi. Akaryakıt istasyonunda yalnız çalışan pompa görevlisi 42 yaşındaki İzzet Aras, müşteri gelmeyince kendileri için ayrılan odaya girip uykuya daldı. Bu sırada, akaryakıt istasyonuna gelen iki kişi, güvenlik kameralarını fark edince kar maskesi takıp, Aras’ın uyuduğundan emin olmak için bir süre bekledi. Çevreyi de gözetleyen iki kişi, daha sonra odaya girip Aras’ı yumruklamaya başladı. Şüphelilerden biri, bayılıncaya kadar dövdükleri pompa görevlisinin cebinden üç bin lira ve kredi kartını aldı. İki şüpheli, olayın ardından koşarak kaçtı.

ELMACIK KEMİĞİNİ KIRMIŞLAR

Yüzüne aldığı yumruk darbeleriyle bayılan pompa görevlisi İzzet Aras, kendine gelince yandaki markete gidip yardım istedi. Market çalışanı durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri Aras’ı, ambulansla Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Buradaki ilk müdahalenin ardından sol elmacık kemiği kırılan Aras, İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılıp tedaviye alındı.

BİR SAAT ÖNCE POLİS DURDURMUŞ

Şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatan polis, akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Pompa görevlisine saldıran iki kişinin, kar maskesini takmadan önceki görüntülerini belirleyen polis, saldırganların yaklaşık bir saat önce durdurup kimlik kontrolü yaptıkları A.İ.E. (20) ile E.A. (19) olduğunu saptadı. Poliste daha önceden de hırsızlık suçundan kaydı bulunan iki kişinin eşkal bilgileri diğer birimlere de dağıtıldı. Devriye görevini yapan polis ekipleri, iki şüpheliyi bir alışveriş merkezi yakınında kıskıvrak yakaladı.

PARAYI ARKADAŞLARINA VERMİŞLER

Gözaltına alınan şüpheliler suçlarını itiraf ederken, üç bin lirayı olaydan habersiz arkadaşları A.S.’ye verdiklerini, kar maskelerini de alışveriş merkezinin arkasındaki boş araziye attıklarını belirtti. Bunun üzerine söz konusu arazide inceleme yapan polis, iki kar maskesini buldu. Ayrıca A.S.’den de üç bin lira alındı. Olayla ilgilisi olmadığı için A.S. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, emniyetteki sorguları tamamlanan A.İ.E. ve E.A. adliyeye sevk edildi. Mahkeme çıkartılan iki şüpheli tutuklandı.

SALDIRI GÜVENLİK KAMERASINDA

Bu arada, akaryakıt istasyonundaki güvenlik kameralarının olay anını saniye saniye kaydettiği ortaya çıktı. Görüntülerde kar maskesi takan iki şüphelinin, pompa görevlisine saldırmaları, daha sonra kaçmaları bulunuyor.


 

A.İ.E.: Ali İhsan Elmastaş

E.A.: Emirhan Alkan