Üç yıldan bu yana üretim yapmayan, banka alacakları nedeniyle kapısına kilit vurulan DEBA'da çalışan yaklaşık 100'e yakın kişi, Bayramyeri Meydanı'nda kapanmadan önce işyerinde örgütlü olan Türk-İş'e bağlı Teksif Sendikası Denizli Şubesi'nin organizasyonuyla eylem yaptı. Meydanda toplanan işçiler, DEBA Yönetim Kurulu Başkanı Esat Sivri'den 10 aylık ücretlerini ve kıdem tazminatlarının ödenmesini istedi. İşçiler, 'Adalet, ekmek, vicdan, gelecek yok edildi', 'Sayın Esat Sivri: sadaka değil, 10 aylık ücret ve kıdem tazminatımızı ödeyin' pankartı açtı, 'Haklıyız, hakkımızı alacağız', 'Aşımız, işimiz, geleceğimiz, göz nurumuz, alınterimiz, gasp edilen ücret ve tazminatlarımıza sahip çıkıyoruz' sloganları attı.

İşçiler adına basın açıklaması yapan Teksif Denizli Şube Başkanı Recep Oktay, işverenin işçilerin haklarını ödemesini istedi. İşçilerin haklarını sonuna kadar arayacaklarını dile getiren Oktay, "Haklarımızdan vazgeçilmesi bekleniyorsa aldanıyorlar. Biz, 'Ya adalet, ya kıyamet' diyoruz. DEBA işvereni Esat Sivri dikkate almadığı takdirde haklarımızı alıncaya kadar taleplerimizi, gerek ulusal, gerek uluslararası insan hakları kuruluşları, üyesi olduğumuz Türk-İş ile dünya ve Avrupa sendikaları konfederasyonları aracılığıyla dile getireceğiz. Eylemlerimiz kamuoyunun önünde meşru, demokratik olarak şiddeti artarak sürecektir" dedi.



ONB(AÖ/SS)



--- KUTU ---



2009 yılında kapısına kilit vuruldu



KÜRESEL krize dayanamayan DEBA, 2009 yılında kapılarına kilit vurdu. Denizli'nin Kayhan Mahallesi'nde 36 bin metrekaresi kapalı 102 bin metrekare alanda tekstil dokuma, boyama, basma, pantolon, nevresim, çarşaf üretimi yapan DEBA, 22 ülkeye mal satıyor, Hugo Boss, Dockers, Levi's gibi ünlü markalara üretim yapıyor ve kendi yarattığı Uniqart, The Pantalone, Laodikya ve Colossae markalarını ihraç ediyordu. 2001 krizinden etkilenen şirket, kredi kullandığı İş Bankası ile kredi yapılandırma anlaşmaları yaptı. İlk krizi az hasarla atlatan DEBA, yaşanan ekonomik krizle büyük bir sıkıntıya girdi. Bankalarla yapılan geri ödeme planlarından da sonuç alamayan şirket, borçları karşılığında fabrikanın bulunduğu 102 bin metrekare arsanın tapusunu bankaya verdi. O dönemde Denizli'nin "Anadolu Kaplanı" olduğu yolundaki benzetmelere, "Biz Anadolu Kaplanı değil, Anadolu Eşeğiyiz" diye yanıt veren Esat Sivri, iş aradığını açıklamıştı.