Olay önceki gün saat 08.00 sıralarında, Ulus'un Kumluca Beldesi Karanfil Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, işsiz olan Mehmet Özkaynak ile nikahsız yaşadığı eşi Songül Metin sabah kalktıklarında 7 aylık olan Yasin Atakan Özdemir'i yerde hareketsiz halde buldu. Mehmet Özkaynak, 112 Acil Servis'i arayarak, "Çocuk yataktan düştü, hareketsiz duruyor" diyerek ambulans istedi. Eve gelen 112 Acil Servis ekibi bebeğin öldüğünü tespit etti. Doktorların ilk raporunda bebeğin beyin kanaması sonucu öldüğü belirlenirken, yüzünde ve sırtında morluklar görüldü. Cumhuriyet savcılığı bebeğin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla cesedi otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

Çocuğun ölümünün şüpheli görülmesi nedeniyle Mehmet Özkaynak ile Songül Metin ve bebeğin üvey ağabeyi 10 yaşındaki B.Ö jandarma tarafından gözaltına alındı. Songül Metin jandarmaya verdiği ifadesinde, "Bebeği daha önce banyo yaptırırken yere düşürmüştüm. O zaman morluklar oluştu. Olay akşamı bebeği kanepenin üzerine yatırdık. Sabah kalktığımızda hareketsiz duruyordu. Bizde ambulansa haber verdik" dedi.

Dün adliyeye sevk edilen Mehmet Özkaynak ile Songül Metin tutuklanarak Bartın Kapalı Cezaevi'ne konuldu. 10 yaşındaki B.Ö. ise serbest bırakılarak, koruma altına alındı.



AY(MÇ/AK)