Kaza, Derinkuyu-Niğde karayolu Yeşilhisar Caddesi kavşağında meydana geldi. Halil İbrahim Parmak (45) yönetimindeki plakasız motosiklete, birkamyonet çarparak kaçtı.   Motosiklet sürücüsü Halil İbrahim Parmak ile arkasında oturan oğlu Mustafa Parmak (24) kanlar içerisinde yere düştü. Olayı görenlerin haber vermesi ile olay yerine polis ve 112 ekipleri geldi. 112 ekiplerinin yaptığı ilk incelemede Halil İbrahim Parmak’ın olay yerinde yaşamını yitirdiği, oğlu Mustafa Parmak’ın ise ağır yaralı olduğu anlaşıldı. Ambulansla Derinkuyu ilçe Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Mustafa Parmak da yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

KAMYON NİĞDE'DE BULUNDU

Olay yerine yakın benzin istasyonunun güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, rek kamyonu ve plakasını saptadı. Yapılan incelemede 51 DK 613 plakalı kamyonun sürücüsü Fikret Akkuzu’nun (51) Nevşehir merkeze bağlı Kavak beldesinde bir fabrikadan inşaat malzemesi BİMS yüklediğini belirledi. Fabrika çalışanları ile görüşen polis ekipleri, kamyon şoförünün yükü Niğde’de bulunan şirket merkezine götüreceğini öğrendi. Bunun üzerine haber verilen Niğde Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kamyonu şirket merkezinde park halinde buldu. Kamyonun sağ ön tarafında da kan, saç ve doku örneklerine rastlandı.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri gece Niğde’ye giderek kamyon üzerinde gerekli incelemeleri yaptı. Nevşehir Asayiş Müdürlüğü ekipleri, kaçan kamyon sürücüsünü yakalamak için soruşturmayı sürdürüyor.



AK(OE/COŞ)