Olay, bugün Karaman Organize Sanasi Bölgesi'ndeki araç muayene istasyonu karşısında meydana geldi. Nuri Büyükeken, kamyonunu rutin kontrol için araç muayene istasyonuna götürdü. Yapılan incelemede genişlik ölçülerine göre uyum sağlamadığı gerekçesiyle kamyonuna vize verilmedi. Buna sinirlenen Büyükeken, istasyonun karşısındaki elektrik iletim hattı direğine çıktı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri geldi.

HAVA YATAĞI AÇILDI

İtfaiye erleri önlem amaçlı hava yatağını açtı. Polisler, psikolog eşliğinde Büyükeken'i ikna etmeye çalıştı. İkna olmayan Büyükeken, direğin tepesine kadar tırmandı. Bu kez poliste, itfaiyenin sepetli merdiveniyle Büyükeken'in yanına yaklaştı. Bir itfaiye eri, kamyonuna vize yaptıracaklarını söyleyip elindeki belgeyi gösterdi. Belgeye bakmak isteyen Büyükeken'in dalgınlıgından faydanan polis ve itfaiye eri, Büyükeken'i sepetin içinde aldı. Ardından aşağı indirdi.

"ÇILGINA DÖNDÜM"

Bir süre psikolog eşliğinde ambulansta tutulan Büyükeken, daha sonra araç muayene istasyonu görevlileriyle görüştürüldü. Ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülen Büyükeken, ''Evimi geçindiriyorum. Aracıma 800 lira masraf yaptım. Vize için başvurdum. Genişlik için uyumsuz dediler. Bende çılgına döndüm. O zaman araç genişse aynaları söktürsünler''dedi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



SÖ(İA/AK)