Kaza, öğle saatlerinde İnönü Bulvarı üzerinde meydana geldi. Sivas merkeze bağlı Yıldız Beldesi'nde yaşayan Ayşe Şahin, kalp rahatsızlığı nedeniyle sabah saatlerinde kent merkezindeki Sivas Devlet Hastanesi'ne geldi. İl merkezinde yaşayan evli kızı Fatma Yıldırım ile birlikte hastaneye giderek kardiyoloji polikliniğinde muayene olan Şahin daha sonra kızının evine gitmek üzere buradan ayrıldı. Kentin en işlek yerlerinden İnönü Bulvarı'nda karşıdan karşıya geçmek isteyen anne ve kızına kent meydanına doğru seyir halinde olan Hüseyin Ateş yönetimindeki 06 DP 6528 plakalı kamyonet çarptı. Elektrik dağıtım şirketine ait aracın altında kalan anne Ayşe Şahin ağır yaralanırken, kızı Fatma Yıldırım ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.

Yaralılar olay yerine gelen ambulans ile Sivas Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Fatma Yıldırım burada tedaviye alınırken, ağır yaralı Ayşe Şahin ise ilk müdahalenin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Hastane acil servisinde tedaviye alınan kadının hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Kaza ile ilgili soruşturma başlatılırken, araç sürücüsü Hüseyin Ateş ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.



GC(EA/CK)