Akhisar'da nakliyecilik yapan 50 yaşındaki Halil İbrahim Okay, 40 yaşındaki Şenol Ürük ve 53 yaşındaki Mehmet Ertan, İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının yaklaşık 100 metre uzağına park ettikleri kamyonlarının hırsızların hedefi olmasına tepki gösterdi. Halil İbrahim Okay, "Sadece buradaki arkadaşlarımız değil, ilçedeki farklı mahallerinde kamyonlarını park eden arkadaşlar da ne yapacaklarını şaşırdı. Neredeyse her gün bir arkadaş kahvehaneye gelip mazotunun veya aküsünün çalındığını söylüyor. Her gün polise müracaat etmekten bıktık. Sadece buradaki 5 kamyonun bir gecede bütün depoları boşaltıldı. Dışarıda olan aküleri çalındı. Binbir zorlukla rızkımızı temin etmeye çalışırken, kazandığımızın çoğunu hırsızlara kaptırıyoruz. Bir ay içinde en az 2.5 ton mazot, kamyon depolarından çalındı. Bir akü ortalama 450 lira. Güvenlik güçleri biran önce önlem almalı" dedi.

KAMYON PARKI EVLERİNE ÇOK UZAK

İzmir-İstanbul karayolundaki Galericiler Sitesi’nin yakınında bulunan kamyon park yerinin 24 saat özel güvenlik görevlileri tarafından korunduğunu dile getiren Akhisar Kamyoncular ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Halit Yaşlıer, park yerinin kamyon şoförlerinin evlerine uzak olduğunu, birçoğunun erken saatlerde yola koyulmaları nedeniyle kamyonlarını evlerinin önüne park etmek durumunda kaldıklarını belirtti. Yaşlıer, "Kooperatifimiz merkezi ve kamyon parkı İzmir-İstanbul karayolundaki Galericiler Sitesi’nin yanında bulunuyor. Burada gece gündüz özel güvenlik görevlileri mevcut. Üyelerimiz kamyonlarını buraya bıraksalar ilçe merkezine dönmeleri için ayrı bir araç kullanmaları gerekiyor. Çoğu sabahın ilk saatlerinde yola çıkıyor, buraya gelmeleri bayağı zor. Bu yüzden ilçenin müsait yerlerine kamyonlarını bırakıp evlerine gidiyorlar. Bu durum yıllardır böyleydi. Fakat son zamanlarda mazot hırsızlıkları bayağı arttı. Güvenlik güçlerimize daha fazla görev ve devriye düşüyor. Her geçen gün artan hırsızlık olaylarına yetkili birimler mutlaka çare bulmalıdır" diye konuştu.

YAŞLIER: GECE BEKÇİLERİNİ ARAR OLDUK

Bölgede güvenlik sıkıntısı olduğuna dikkat çeken Yaşlıer, "Eskiden mahallerde gece bekçilerimiz vardı. O günleri aramaya başladık. Yalnızca biz değil, tüm Akhisarlılar, görevlilerden can ve mal güvenliğinin sağlanmasını bekliyor" dedi.



HA(İÖ/CK) (FOOTĞRAFLI)