SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, merhum Necmettin Erbakan'ı Anma ve Şiir Yarışması Ödül Töreni'ne katılmak üzere Osmaniye'ye geldi. Basın mensuplarıyla yemekte bir araya gelen Kamalak, "Malatya'mızın Kürecik beldesine Füze Kalkanı yerleştiriliyor. Türkiye'nin güvenliği için mi? Hayır. Tam tersine o füze kalkanı Türkiye'nin güvenliğini tehdit etmektedir" dedi.

Rusya'nın füze sistemini Türkiye'ye çevirdiğini belirten Kamalak konuşmasını şöyle sürdürdü: "Tabi iktidar sahipleri bilmiyor mu bunu. Ak Parti, iktidar sahibi bütünüyle batının yörüngesine girmiş bir uydu durumundadır. Dış borç 530 milyar dolar. İthalat, cari açık hat safhada. Üretmeyen bir ekonominin işsizliği çözmesi mümkün değildir. Sayın başbakanımız işsizliğin yüzde 9.8 oranına düştüğünü söylüyor. Ne yazık ki hiç bir basın mensubu sormuyor. Sayın başbakanım siz iktidar olduğunuzda işsizlik oranı neydi? Sayın Başbakan, Başbakanlık görevini üstlendiği zaman Türkiye'deki işsizlik oranı yüzde 6'ydı. İşsizlik böyle mi düşer. Üretmeyen bir ekonominin, yatırım yapmayan bir ülkenin işsizliği düşürmesi, fakirliği yenmesi mümkün mü? Ne yapmak lazım. Üreten ekonomiye geçmek mecburiyetindeyiz. Bu bağlamda siz hayatınızda bu süre içerisinde milli görüşten başka, ağır sanayi, yerli sanayi, milli sanayi diyen bir partiye rastladınız mı? Rastlayamazsınız. Çünkü aralarında ton farkı olsa da esasta bir fark yoktur. Çünkü hepsi batıcı. Siz bizim dışımızda batıya hayır diyen bir partiye rastladınız mı? Hepsi faizcidir, saadet partisi dışında faize hayır diyen var mı? O nedenle Türkiye'de 50-60 parti değil, 2 parti vardır. Saadet partisi ve diğerleridir. Ne yapmak lazım sadaka dağıtan bir ülke olmaktan çıkıp iş veren gelir sağlayan bir ekonomiye geçmek lazım. Oda ancak yatırımlarla olur."

Suriye'deki olayları değerlendiren Kamalak, batının bir oyunu olduğunu, onların asıl hedefinin ise Suriye üzerinden Türkiye'yi Irakla karşı karşıya getirmek olduğunu söyledi.

Türk lirasının yeni sembolü hakkında da görüşlerini açıklayan Saadet Partisi lideri Mustafa Kamalak, paranın sembollerle ayakta duramayacağını bunun için ekonomiyi saygın hale getirmek gerektiğini belirtti.

Balyoz davası kapsamında tanık olarak ifade veren paşaları hakkında sorulan soruyu cevaplayan Mustafa Kamalak, suç işleyen kim olursa olsun yargılanması gerektiğini fakat bunu yaparken de Türk ordusunu yıpratılmaması gerektiğini kaydetti.



İE (SÜ/RT)