Diyarbakır’da oturan Elif Ağar ile henüz lise eğitimi sırasında tanıştığı okul arkadaşı Yado Baran, büyük bir sevgiyle birbirlerine bağlandı. Ancak kalbinden rahatsız olduğu ortaya çıkan Elif Ağar’ın son bir yılda sağlık durumunun kötüleşmesiyle evlilik hayalleri yarım kaldı.

İZMİR UMUT OLDU

Elif Ağar, annesi ve babasıyla İzmir’e gelerek Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi görmeye başladı. Sağlık durumu günden güne kötüleşen Elif’in yaşama tutunması için tek şansının uygun bir kalbin bulunması olduğu belirtildi. Umutla bağış kalp bekleyen, iki ay ömür biçilen Elif Ağar’a müjde geçen 17 Mayıs’ta Denizli’den geldi. Motosiklet kazasının ardından kaldırıldığı hastanede 6 gün sonra beyin ölümü gerçekleşen Öznur Yılmaz’ın organları, ailesi tarafından bağışlandı. Organ bekleyenlere can olan Öznur Yılmaz’ın kalbi, Ege Üniversitesi Hastanesi’nde Elif Ağar’a nakledildi. Birkaç gün yoğum bakımda kalan Elif Ağar, iyileşmesinin ardından taburcu edildi.

TEK HAYAL YADO’YA KAVUŞMAK

İzmir’in Bornova İlçesi’nde kaldıkları evde tedavisine devam edilen ve zaman zaman da hastanede kontrollerden geçen Elif Ağar’ın, sağlığı her geçen gün iyiye gitmeye başladı. Artık vücudunun da yeni kalbine uyum sağlamasıyla Elif Ağar, gelecekle ilgili de hayaller kurmaya başladı. Elif’in en büyük hayali ise 5 yıldır büyük bir sevgiyle bağlı kaldığı nişanlısı Yado Baran’la evlenip mutlu bir yuva kurmak ve çocuk sahibi olmak.

Bu hayaline kavuşmak için de iki yıl sürecek tedavinin bitmesini sabırsızlıkla beklediğini söyleyen Elif Ağar, "Hastalığım olmasıydı şimdi nişanlımla evlenmiştim. Ama şimdi ikinci hayatıma başladım ve yeni hayatımda nişanlıma kavuşmak istiyorum" dedi.