Datateknik'in Yönetim Kurulu Başkanı Sait Koç, New York'ta geçen salı günü geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Bekar olan, bir dönem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da danışmanlığını yaptığı belirtilen ve uzun yıllardır yurtdışında yaşayan Sait Koç'un cenazesi, bugün memleketi Elazığ'da toprağa verildi.

BAKAN BAĞIŞ'TAN SON GÖREV

Sait Koç'un cenaze törenine Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da katılmak üzere Elazığ'a geldi. Bakan Bağış, havaalanında yaptığı açıklamada öncelikle Elazığ ve Türkiye'ye başsağlığı dilerken, çok başarılı bir işadamını kaybettiklerini söyledi. Bağış, şöyle dedi:

"Ben de çok sevdiğim bir kardeşimi, bir dostumu kaybettim. Nur içinde yatsın mekanı cennet olsun. Sait kardeşimiz Elazığ'dan çıkıp kendi tırnaklarıyla uluslararası bir şirketin yönetim kurulu başkanlığına kadar yükselmiş, gerçekten çok başarılı, azmederek, çalışarak, okuyarak, dürüst ve insanca yaklaşımla neler başarılabileceğini ispat etmiş; çok genç yaşında çok büyük başarılara imza atmış bir kardeşimizdi. Elazığ'ın bütün gençlerine örnek olabilecek, hayati değerlere sahip, aynı zamanda çalışkanlığa sahip dürüst bir kardeşimizdi. Nur içinde yatsın. Allah sevenlerine ailesine sabır versin. Ben Elazığ'a bugüne kadar hep keyifli sebeplerden ötürü gelmiştim. Gerçekten hala inanmaya hala zorlandığım bir sebeple buradayım ama çok sevdiğimiz bir kardeşimize son görevimizi yapmaya geldik, nur içinde yatsın diyorum. 10 yıllık arkadaşım çok şeyler yaşadık. Unutamadığım çok anım, hatıram var. Birçok anımız var. Nur içinde yatsın."

İşadamı Sait Koç için İzzetpaşa Camii'nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Buradaki törene Sait Koç'un ailesi, şirket çalışanları, yakınları ile Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti Elazığ milletvekilleri Şuay Alpay, Faruk Septioğlu, Sermin Balık, Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan Demir, Ak Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Muhammed Hardalaç, işadamları ve vatandaşlar katıldı.

Elazığ Müftüsü Peyami Göngür'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından Sait Koç'un cenazesi bir süre omuzlarda taşındı. Bakan Egemen Bağış da tabutu bir süre omzunda taşıdı. Sait Koç'un cenazesi, daha sonra Harput Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığında toprağa verildi.

BAŞARALI İŞADAMI

Sait Koç, 1989 yılında kurulan Datateknik Şirketi'ni kısa süre içinde dünya çapındaki şirketlerle ortak operasyonlara imza atabilen bir yapıya ulaştırdı. Datateknik ile kamu, savunma sanayi ve güvenlik, telekomünikasyon, eğitim, ulaştırma, finans, medya, inşaat ve özel sektörde birçok projeye imza atan Sait Koç, bir dönem Meteksan Bilişim ve Metropol'de de görev aldı. Koç, Bilsoft, Mobilera ve Atılım şirketlerinde de yönetim kurulu üyeliği görevlerini üstlendi.

Son dönemde savunma sanayiine yönelik projelere ağırlık veren Datateknik yıl sonunda 426 milyon lira ciro hedefliyordu. Şirket son dönemde TRT için yaptığı 'Sayısal Arşiv Sistemi Yenileme Projesi' ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın güvenlik altyapısı dahil tüm ağ altyapısını yenileme işi ile öne çıktı.

Datateknik'in İSKİ için oluşturduğu kayıp kaçağı azaltacak projesi de Intermec tarafından Afrika, Avrupa ve Ortadoğu bölgesinde 2010 yılının en başarılı projesi seçildi.