Olay, dün saat 22.00 sıralarında Söğütalan Köyü’nde meydana geldi. Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı, bir süre önce, köy yakınlarında orman içinde bulunan 20 dönümlük araziyi kiraladı. Dedesinden kalan değirmeni bulunan ve yanında olan bu araziyi de kullandığı öne sürülen Mehmet Sevim, arazisinin elinden gitmesinden Muhtar Sedat Aytekin, eski Muhtar Veysel Ceylan ve azaları sorumlu tuttu.

Mehmet Sevim dün gece, pompalı tüfeğini alarak arazisinin elinden alınmasına neden olduğunu iddia ettiği Muhtar Aytekin ve yakınlarının oturduğunu kahveye dışarıdan ateş etti. Kahvede bulunanların "dur yapma" uyarılarına rağmen Sevim'in ateş açması üzerine kahvede bulunanlar pencere ve kapıdan kaçmaya başladı.

Saldırı sırasında kahvede bulunan eski aza 3 çocuk babası 63 yaşındaki Kadir Yılmaz ve 2 kızı bulunan 55 yaşındaki Hasan Yılmaz öldü. Ayrıca 62 yaşındaki Nurettin Tuna, 72 yaşındaki Mehmet Aytekin, 57 yaşındaki Üzeyir Koz, 67 yaşındaki Mehmet Ayaz ve 33 yaşındaki muhtar Sedat Aytekin çeşitli yerlerinden yaralandı.

Yaralılardan Nurettin Tuna ve Mehmet Aytekin durumları ağır olduğu için ambulansla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılırken, diğer yaralılar ise Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Fişekleri bittikten sonra eve giden Mehmet Sevim, kaçmak için hazırlık yaparken jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Geniş güvenlik önlemleri alan jandarma ekipleri başka bir olayın meydana gelmemesi için köyde giriş ve çıkışları kontrol altında tutuyor.

Olayla ilgili soruşturmaya Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı. 



SE(FK/İD)