Kağızman'a bağlı Karacaören ile Dut Köyü'nde oturan Musa Kaya ile Yalçın Özbey arasında 14 Şubat günü çıkan kavga aileler arasında silahlı kavgaya dönüştü. Musa Kaya'nın yaralandığı öğrenen yakınları, Kağızman Devlet Hastanesine gelerek yakınındaki kafeteryada oturan Yalçın Özbey'in yakınlarına av tüfeğiyle ateş açtı. Silahlı kavgada hamile Gülten Kaya öldü, 16 kişi ise yaralandı.
Kaya ve Özbey ailelerindeki gerginlik, Kağızman'daki kanaat önderlerinin araya girmesiyle son buldu. İki ayrı köydeki iki aile arasındaki barışı, bölgenin kanaat önderlerinden Şeyh Sait Güner, Baro Demirden ve İsmail Korkut'un gerçekleştirdi. Kağızman Halk Eğitimi Merkezinde yapılan barış törenine AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kars Belediye başkanı Nevzat Bozkuş, Kağızman Kaymakamı Şuayib Gürsoy, Kağızman Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Evren, Kağızman Belediye Başkanı BDP'li Mehmet Alkan kavgalı aileler ve çok sayıda kişi katıldı. Duaların okunduğu törende Karacaören ile Dut köy muhtarları ve köylerin ileri gelenleri tek tek el sıkışıp barıştı. 

Milletvekili Ahmet Arslan, müslümanlar arasında kin ve nefrete yer olmadığını, İslam dininin her zaman barıştan yana olduğunu söyledi. Eski olayları unutarak yeni bir barış ve kardeşlik kurmanın esas olduğunu belirten Şeyh Sait Güner ise "Müslüman iyilikte örnek alınır, kötülükte alınmaz. Bize düşen iyilik ve kadirşinaslık gösteren büyükleri örnek almaktır. Allah ve Resulü'nü memnun etmektir" dedi.



İT(KS/İD)