İstanbul'da oturan ve psikolojik sorunlarının bulunduğu öğrenilen H.T., bugün öğleden sonra Yalova'ya gelip, İDO iskelesinin hemen yanında bulunan polis merkezine girerek, burada görev yapan bir kadın polisin belindeki tabancayı alıp başına dayadı. İntihar edeceğini söyleyen H.T., Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile telefon görüşmesi yapmak istedi. Polisler alarma geçerken, H.T., daha sonra da Vali Esengül Civelek'in ise yanına gelmesini istedi.

Çevrede tedbir alan polisler, polis merkezinin hemen arka kısmında bulunan minibüs terminalini boşaltarak, meraklı kalabalığı uzaklaştırdı. Daha sonra, Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden özel harekat timi istendi. Yalova Emniyet müdürlüğü ekipleri de olası bir operasyon için hazırlıkı yaptı.

İstanbul'dan çağrılan ağabeyi M.T. ile diğer yakınlarının uyarılarını dikkate almayan H.T., yaklaşık 3.5 saat boyunca polis merkezinde tabancayı başına, boynuna ve çenesine dayayarak dolaştı. H.T., 3.5 saat sonunda, Polis Merkezi Amiri Zafer Dinç tarafından ikna edildi. Aldığı silahı teslim eden H.T., daha sonra polise teslim oldu.

Husumetli olduğu kişilerce bir süredir öldürülme korkusu yaşadığı öğrenilen ve bunalıma giren H.T.'nin yakınlarının tedavi olması yönündeki isteklerini kabul etmediği öğrenildi. Yakınları, H.T.'nin kimseye haber vermeden İstanbul'dan Yalova'ya geldiğini söyledi.

Yalova Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız, gerekli sabrı ve soğukkanlılığı göstererek kimsenin burnu bile kanamadan H.T.'yi ikna eden personeline teşekkür etti.

Olayla ilgili olarak soruşturmaya Yalova Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.