Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek, sanayicilerden sorunları dinledikten sonra, her yatırımcının kendi işyerinin etrafını ağaçlandırmasını istedi.

Vali Ahmet Turhan'ın eşi Nurhan Turhan ve Bakan Şimşek'in eşi Esma Kara Şimşek'in de katıldığı toplantıda konuşan Bakan Şimşek, bölge illeri ve sınır kentlerine yönelik yeni teşvik yasasının önümüzdeki günlerde şekilleneceğini söyledi. Batman ve bölgedeki sanayinin gelişme yönünü parlak gördüğünü anlatan Şimşek, şöyle dedi:

"Buralara vereceğimiz yeni teşvik tabi ki daha güçlü olacak. O nedenle sanayinin gelişme yönünü parlak görüyorum. Batman 10 yıl içinde çok mesafe katetti. Bu talepleri karşılayacak şekilde yeni teşvikleri yapacağız. Yani 40- 50 yıl ihtiyaca cevap verecek bir organize sanayiyi planını devreye sokmamız lazım. İnşallah bu yeni uygulamaya konulacak, yeni parametreleri pazarlayacak, bu ilkler arasında bölgesel gelişkinlik, farklılıklar biraz daha yumuşatılmış olacak. Birinci konu budur. Bu sadece Batman'a özgü değil, her tarafı ilgilendirecek, Adıyaman diyor ki, 'beni ile Antep'i nasıl aynı kategoriye sokarsınız.' İller arasında bu tür sıkıntılar yaşanıyor. Biz bunları dengeleyecek bir teşvik yasasını hazırlıyoruz. Sınır illerini kapsayan yeni teşvik yasası hazırlanıyor. Sosyo ekonomik endeks, alt sıralarında olan illere farklı teşvik yasası uygulanacak. Önümüzdeki günlerde, Batman'ın da aralarında bulunduğu sınır illerine yeni teşvik yasası şekillenecek."

AA(GG/COŞ)