Gebizli Mahallesi'nde geçen 30 Mayıs gecesi kadın meselesinden çıkan kavgada terzi Abdullah Köleci, kendisini dövdüklerini iddia ettiği Ömer Dik ve Murat Yalçın'a bıçakla saldırmış; Ömer Dik olay yerinde ölmüş, yaralanan Murat Yalçın da hastaneye kaldırılmıştı. Olaydan sonra gözaltına alınan Abdullah Köleci, çıkarıldığı mahkeme tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Davanın karar duruşması bugün Antalya 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Ömer Dik’i öldüren ve Murat Yalçın’ı da yaralayan Abdullah Köleci, son savunmasında, olaydan kısa süre önce birlikte yaşadığı H.Ö.'den ayrıldığını anlattı. Eski sevgilisinin pazarcılık yapan Yalçın ile birlikte olduktan sonra tekrar kendisine döndüğünü söyleyen Köleci, "Ancak Murat Yalçın, benim ve H.Ö.'nün yakasını bir türlü bırakmadı. İşyerimin veya kapımın önüne gelip, beni tehdit ediyordu. Olay günü de yine bir arkadaşı ile gelip, beni tehdit etti. Ardından motosiklete binen Murat Yalçın (Seni seviyorum jasmin) diye bağırmaya başladı. Ben bıçak ile hem korkutmak hem kendimi korumak istedim" dedi.

Murat Yalçın ise ifadesinde adını 'Jasmin' olarak bildiği H.Ö. ile bir süre birlikte olduğunu belirterek, "Yakınım olan Ömer ağabey ile fırına ekmek almaya gitmiştik. Bıçakla karşımıza çıktı. Kaçmaya fırsat kalmadan bıçağı sırtıma gömdü. Sonra Ömer ağabeye yöneldi. Onu da bıçaklamış" diye konuştu.

Kısa ara veren mahkeme heyeti, sanık Abdullah Köleci’ye “Seni seviyorum Jasmin” sözleri nedeniyle cinayeti tahrik altında işlediği gerekçesiyle verdiği ömür boyu hapis cezasını 15 yıla indirdi.

Mahkeme ayrıca Murat Yalçın’ı bıçakladığı için 11 ay ve elindeki bıçakla 6136 sayılı kanuna muhalefet ettiği için 5 ay olmak üzere toplam 16 aylık hapis cezasını ise erteledi.