Artık kibir ve dayatmanın geride bırakılması gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Selami Öztürk, “Amaç üzüm yemekse tamam, ama bağcıyı dövmek istiyorlarsa, biz Kadıköy'de bağcıyı dövdürmeyiz. Camiye değil, caminin yapılmak istenen yerine karşıyız. Caminin siyasi malzeme yapılmasından rahatsızlık duyuyorum.” dedi.

Kadıköy'de 7 yıldır süren "Göztepe Parkı’na cami tartışması"yla ilgili görüşlerini açıklayan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Danıştay’da 3 üyenin değişmesinden sonra kararın bozulduğunu, yeni üyelerin kendilerini bilirkişi yerine koyarak, Kadıköy'de cami sayısının az olduğunu vurguladıklarını söyledi. Kadıköy Belediyesi’nin gelişen yeni durum üzerine 60 yıllık ağaçların bulunduğu Göztepe Parkı yerine, aynı bölgede, ağaç ve yeşil alan bulunmayan başka bir alanı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne önerdiğini kaydeden Öztürk, şunları söyledi:

“Eğer burada amaç camii yapmaksa buyurun. Ama amaç bağcı dövmekse biz burada bağcıyı dövdürmeyiz. Bu konuda aklın, mantığın, birlikteliğin öne çıkması lazım. Dayatma ve kibirin geride bırakılması lazım. Kadıköy Belediyesi burada akılcı davranmıştır. Bizim tekliflimize Büyükşehir Belediyesi’ndeki aklı selim insanların sağlık içinde yaklaşması lazım. Böylece sorunu, toplumu germeden, kavgalar yaratmadan, camiyi tartışmadan bitirebiliriz. Biz camiyi tartışmıyoruz. Caminin yeşil alan olan yerini tartışıyoruz. Peygamberimiz döneminde ilk camii yapılırken, bir gayr-ı Müslümün yeri seçilmiş. Peygamber Efendimiz’e parasının ödendiğini söylemişler. Ama O, 'Rrızasını aldınız mı?' diye sormuş. Kadıköylüler'in ve Göztepeliler'in rızası alınmadan, 60 yıllık ağaçların kesildiği park da yapılacak camide namaz kılınmaz. Reklam için cami yapılıyorsa yazık.”

Başkan Öztürk, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yeni cami yeri teklifine yaklaşımından son derece mutlu olduğunu da kaydederek, “Bizim gösterdiğimiz alan gayet uygun. Sivil toplum kuruşları karşı çıkmış eylem yapmış saygı duyarım. Biz camiye değil, cami yerine karşıyız. Caminin siyasi malzeme yapılmasından da son derece rahatsızız. Amacımız toplumu germeden bu sorunu çözmek.” dedi.

HE(FOTOĞRAF)