Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), yapımcı şirketin talebi üzerine aksiyon sahnelerinin çekileceği altından demiryolu geçen Kasım Gülek Köprüsü'nü 17- 26 Mart ile 5- 6 Mayıs tarihleri arasında trafiğe kapatma kararı aldı. Serinin 24'üncü filminin 15 dakikalık bölümünün çekileceği Adana'da, bugün sabah saat 06.00'dan itibaren günde onbinlerce aracın geçiş yaptığı Barajyolu güzergahı üzerindeki köprü 12 saat süreyle kapatıldı.

Kentin kuzeyinden gelen taşıtlar, Cemalpaşa kavşağında yolun trafik polisleri tarafından kapalı olduğunu görünce, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'nı takip ederek Fuzuli Caddesi ve Mücahitler Bulvarı'ndan kent merkezine ulaşım sağladı. Bu güzergahlarda aşırı trafik yoğunluğu yaşandı. Sürücüler, kavşaklarda uzun süre kırmızı ışık beklemek zorunda kaldı. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin kentin dört bir yanında billboardlarda çeşitli etkinlikleri duyurduğuna dikkat çeken vatandaşlar, ana arterin ulaşıma kapanması konusunda duyuru ve bilgilendirme yapılmamasına tepki gösterdi.

Öfkeli vatandaşlar, "Adana'nın tanıtımı için güzel bir şey. Ancak film çekimleri trafiğini felç etti. Yolumuz 4 kilometre uzuyor. En azından yeni bir ışık düzenlemesi yapılabilirdi. Hangi yolun kullanacağını kimse bilmiyor. Belediye bu konuda bilgilendirme yapmadı. Rezalet yaşıyoruz" diye tepkilerini dile getirdi.

Daniel Craig'in başrol oynadığı 'James Bond- Skyfall' filminin bazı sahneleri ise Almanlar tarafından iki uçurum arasına yapılıp 1912'de hizmete açılan 172 metre uzunluğunda, 99 metre yüksekliğindeki demiryolu köprüsü ile tarihi Yakapınar Mahallesi'nde çekiliyor.