Hıristiyanlık tarihinin en önemli toplantılarından İznik Konsili’nin yapıldığı ve 1331 yılında Orhan Gazi’nin İznik’i fethetmesiyle camiye çevrilen tarihi eser, Kurtuluş Savaşı sonrası çekilen Yunan askerleri tarafından ateşe verildi. 90 yıl aradan sonra Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün onayıyla geçen yıl yeniden ibadete açılan camide Kurban Bayramı’nda da ilk ezan okundu. Hizmetleri geçici din görevlisiyle yürütülen Ayasofya Camisi’ne Bursa Müftülüğü’nce imam ataması yapıldı. Ayasofya'da Ramazan ayının başlamasıyla yılın ilk teravih namazı da kılındı.

VEKİLLERDE NAMAZDA

Ak Parti Bursa Milletvekilleri İsmail Aydın, İsmet Su, Ak Parti İlçe Başkanı Osman Sargın ve çok sayıda vatandaşın yanı sıra kadınlar da Ayasofya Camisi'nde teravih namazı kıldı.

Tarihi camide kılınan teravih namazının ardından gazetecilere açıklama yapan Milletvekili İsmail Aydın, Ramazan ayının hayırlı olmasını dileyerek,“ Ramazan ayının hürmetine, Suriye’deki akan kardeş kanının dinmesini özellikle Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’daki kardeşlerimizin Ramazan ayının feyzinden istifade etmelerini ve bu vesile ile kardeş kanının dinmesini temenni ediyorum. 90 yıl aradan sonra ilk kez Ayasofya yani Orhan Camisi'nde teravih namazı kılmak güzel bir duygu. Burası 500 yıldır cami olarak kullanılan bir mekandır” dedi.

Ak Parti Bursa Milletvekili İsmet Su da, Ramazan ayının ilk teravih namazını bu güzel tarihi mekanda İznikli vatandaşlarımızla birlikte kıldıklarını belirterek, Ramazanın bolluk bereket barış getirmesini diledi