Mesai saati bitiminde Konak Metro İstasyonu önünde toplanan yaklaşık 300 sağlık çalışanı, hükümetin sağlıkta uyguladığı politikaları protesto etti. Sağlıkçılar sloganlar atarak Konak Meydanı'na yürüdü. İzmir Sağlık Hakkı Meclisi Sözcüsü Ferdan Çiftçi, yaptığı basın açıklamasında 11 Mart günü 38 ilin sağlık hakkı meclislerinin temsilcilerinin Ankara'da toplandığını, o toplantıda alınan kararlar hayata geçirilinceye kadar Türkiye'nin her yerinde eylem yapacaklarını söyledi.

Hükümetin ücretsiz diye tanıttığı sağlık sisteminin soygun sistemine dönüştüğünü belirten Çiftçi, "Sağlık bütün insanların temel hakkıdır. Sağlık hizmetleri herkes için eşit, ulaşılabilir, nitelikli ve parasız olmalıdır. Sağlık harcamaları katkı payı, ilave ücret, sağlık primi gibi koşullar aranmadan genel vergilerden karşılanmalıdır. Sağlık hizmetinin odağında kar değil, toplumsal yarar olmalıdır" dedi.

Ferdan Çiftçi, İzmir Sağlık Hakkı Meclisi'nin sağlık politikaları değiştirilene kadar mücadele etmeyi sürdüreceğini söyledi. Basın açıklamasının ardından grup sloganlar atarak dağıldı.