Tanıtım ve pazarlama konusunda el ele verecek olan Lucien Arkas, Enis Güner, Bülent Akgerman, Can Ortabaş gibi isimler üretimdeki tecrübelerini sunumdaki keyifle buluşturacak. Alsancak Kıbrıs Şehitleri, Kemeraltı civarı gibi hem tarihi ve turistik hem de merkezi bir yerde kurulması planlanan şarap evinde özgün bir konsept ile satış ve tadım gerçekleştirilecek. Sevilen, Yazgan, Urla ve La şarap markalarının öncülüğünde gerçekleşecek projenin 2013'te hizmete girmesi planlanıyor.

TURİSTLERDEN YOĞUN İLGİ BEKLENİYOR

Arkas Holding İcra Kurulu Başkanı Önder Türkkanı, projeyi uzun süredir konuştuklarını, İzmir’e böyle bir mekan kazandırmak istediklerini dile getirdi. Konunun detaylarını önümüzdeki günlerde yapılacak bir toplantıyla görüşeceklerini dile getiren Türkkanı, “İzmir son dönemde şarap üretiminde atılım yaptı ve sürekli yeni markalar ortaya çıktı. La Şarapçılık da Arkas Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas Holding dışında kendi kişisel olarak faaliyet gösteriyor. Bu alanda Arkas Bey, çok özenli ve önemli yatırımlar yaptı. Şarap Evi projesindeki amacımız da bölgemizin şaraplarını daha iyi tanıtmak. Belirli bir konsepti olacak şarap evinden tadım ve satışta olacak. Özellikle İzmir’e gelen turistler için şarap evinin büyük ilgi görmesini bekliyoruz” diye konuştu.

AKGERMAN: EGE ŞARAPLARI TANITILACAK

Projenin bir yıldır gündemlerinde olduğunu kaydeden Urla Şarapçılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Akgerman da, “Kısa süre içinde bir araya gelerek projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Şarap evinde Ege ve İzmir çevresinde üretilen şaraplar yer alacak. Kendine has bir konsepti olacak ve burada tadım ve satış yapılacak. Ege Bölgesi’ndeki bütün şarapları tanıtacağız. Bu projeyi ortak bir şirket kurarak ya da başka bir formülle hayata geçirebiliriz. Bunun için önümüzdeki günlerde bir araya geleceğiz. 2013 yılı içinde de projeyi hayata geçirebiliriz” dedi.

GÜNER’DEN TURİZM VURGUSU

Haziran ayında İzmir’in başarılı bir şekilde Şarapçılık Kongresi’ne ev sahipliği yaptığını, önümüzdeki hafta da 35 ülkeden yaklaşık 350 katılımcı ile Uluslararası Dijital Şarap İletişimi Konferansı yapacaklarını kaydeden Sevilen Şarapçılık Yönetim Kurulu Üyesi Enis Güner ise, “İzmir şarap alanında dünyada önemli merkezlerden biri olmaya aday. Son dönemde farklı sektörlerden pek çok iş adamı da bağcılığa ve şaraba yatırım yaptı ve bölge üretimi epey arttı. Çok kaliteli şaraplar üretiliyor. Çok farklı markalar ortaya çıktı. Ayrıca önemli bir turizm bölgesindeyiz. Kruvaziyer gemilerle çok sayıda turist İzmir’e geliyor. İzmir’in Kıbrıs Şehitleri veya Kemeraltı gibi turistlerin ilgi gösterdiği alanlarında  iyi bir dekorasyona sahip şarap evi kurmayı planlıyoruz” diye konuştu.