CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'den sonra Kocaeli'ne giderek, İzmit Atatürk Spor Salonu'nda yapılan partisinin il kongresine de katıldı. Konuşmasında ülkede temel iki sorunun işsizlik ve terör olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "İkisini de çözecek parti CHP'dir" dedi.

Terörün çözümü konusunda proje ürettiklerini, çarşamba günü Başbakan Erdoğan'la görüşeceklerini anlatan Kılıçdaroğlu, "Yol haritamızı söyleyeceğiz. Yol haritamız sağlıklı bir yol haritasıdır. Terörü sonlandıracak bir yol haritasıdır. Diyebilirler ki bu eksik, diyebilirler ki bu yanlış. Ne derlerse desinler. Onlara şunu söylüyorum madem bizim projemizi eksik görüyorsunuz, yanlış görüyorsunuz o zaman siz getirin projenizi biz destek verelim. Önemli olan sorunu çözmek değil midir? Sorunu çözecek adres CHP'dir. Biz şunu da çok iyi biliyoruz. Sorunu yaratan adres AK Parti, sorunu çözecek adres CHP'dir. Bunu herkese duyurmak istiyorum" dedi.

ÜLKE AÇIK CEZAEVİNE DÖNDÜ

Gazetelerin ekonomi sayfalarına bakıldığında Türkiye'nin güllük gülistan gösterildiğini kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, gülistan bir ülkeye dönüştüğünü söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, gerçeğin böyle olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

"Hangi gazeteyi açsanız ekonomi sayfalarına baktığınızda bile Türkiye güllük gülüstanlık. Eğer bir ülkede çalışanlar haklarını arıyorlarsa o ülkede hapishaneler boş olur. Niye millet hapishaneye girsin. Rakam veriyorum 2002 yılı hapisteki vatandaş sayısı 59 bin 429 kişi. 2011 yılında ise 127 bin 15 kişiye çıkmış. Yüzde yüzlerden daha fazla artış var."

Cezaevlerinin tıklım tıklım dolu olduğunu ve yatacak yer kalmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Yerlerde yatıyorlar insanlar. Ülke açık cezaevine dönüştü. Konuşursanız hapis, konuşursanız baskı, ne yaparsanız baskı. Baskıdan arınmanın, özgür Türkiye'yi kurmanın yolu CHP'den geçer. Biz özgürlüğü, demokrasiyi, insan haklarını savunuyoruz. Hapishaneleri zindanları boşaltıp, herkesin alın teri ile kazandığı modern, çağdaş ve uygar bir Türkiye'yi yeniden kurmak istiyoruz" dedi.

EMEKLİLERE SİTEM ETTİ

2011 krizinde bir vatandaşın başbakanlık önünde yazar kasa attığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, " O tarihte 10 milyon 26 bin dosya icra dairelerinde vardı. 2011 yılında ise 20 milyon 506 bine çıkmış durumda. Sözde AK Parti ülkeyi güllük gülüstanlık yönetiyor" dedi. Esnaf ve çiftçi gibi emeklinin de durumunun iyi olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, Ak Partiye oy veren emeklilere sitemde bulunarak şöyle dedi:

"Ak Partiye oy veriyorsa onların şikayet etmeye hakları yok. Kimse kusura bakmasın. Emeklinin hakkını ben savunacağım o gidecek AK Partiye oy verecek sonra da bana geçinemiyorum diyecek. Hayır efendim senin şikayet etmeye hakkın yok. Taşeron işçisi hayatından memnun. 2 milyon taşeron işçisi var. Hakkını ben savunacağım oyunu Ak Partiye verecek. Yok öyle bir şey. Bak CHP var burada alın terinin hakkını verecek. Hak arayana destek vereceğiz ama kendi hakkını aramayanları da uyaracağız. Bu CHP'nin görevi."

Ergün AYAZ- Oktay YAŞAR/İZMİT (Kocaeli), -