'İzmir'de emekli tümgeneralin evinde arama' başlıklı haber, ek bilgilerle yeniden geçildi.

-----------

YENİDEN



İZMİR, - İZMİR'de, 28 Şubat soruşturması kapsamında emekli Korgeneral Çetin Saner'in evinde arama yapılıyor.

Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturmasının 4'üncü dalgasında, İzmir Emniyeti Terörle Mücalede Şube Müdürlüğü ekipleri de verilen talimat üzerine harekete geçti. İzmir'in Karaburun İlçesi'nde oturan emekli Korgeneral Çetin Saner'in evine giden polis ekiplerinin, arama çalışmalarına başladığı bildirildi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Saner'in gözaltına alınacağı öğrenildi.

DENİZLİ'DE DE ARAMA

Operasyon kapsamında, Denizli'de de 11'inci Motorlu Piyade Tugayı Tümgeneral İlhan Özcan Kışlası'nda arama yapılmaya başlandı. Denizli'ye İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden de ekip gittiği öğrenildi.

AYVALIK'TA 1 GÖZALTI

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde de 43 yaşındaki Tanju Veli Aydın gözaltına alındı. Gölcük Donanma Komutanlığı'nda sivil memur olarak çalıştığı ve Ergenekon davasının da sanıkları arasında bulunduğu öğrenilen Aydın'ın evinde arama yapıldı. Evdeki bazı belgelerle Aydın'ın bilgisiyarına el konuldu. Tanju Veli Aydın'ın Ayvalık'tan İzmir'e, oradan da uçakla Ankara'ya götürüleceği öğrenildi.



TY(AÖ/AAA