Hükümetle yapılan toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine, Türkiye genelinde düzenlenen bir günlük iş bırakma eylemine, İzmir’den de yaklaşık 10 bin memur destek verdi. Basmane Meydanı’nda toplanan, aralarında KESK, Kamu Sen, Türk Sağlık Sen, Halkevleri, Türk Tabipler Birliği, Türkiye Gazeteciler Sendikası gibi birçok sendika ve sivil toplum kuruluşunun üyelerinin bulunduğu gruplar, kortej oluşturup saat 11.00 sıralarında yürüyüşe geçti. 'Hükümet zammını al başına çal', 'Sefalet istemiyoruz' sloganlarının yükseldiği kortej yürüyüşü Konak Meydanı’ndaki Büyükşehir Belediye binası önünde sonlandırdı. Yürüyüş sırasında Basmane Meydanı’ndan Konak Meydanı’na insan seli oluşurken, polis de olumsuzluk yaşanmaması için geniş güvenlik önlemleri aldı.

Platformun hemen önüne kurulduğu Büyükşehir Belediyesi binası ve karşısındaki İZSU binasının dışına asılan, üzerinde 'Bu işyerinde grev vardır' yazılı pankartlar dikkat çekti. Müzik gruplarının seslendirdiği şarkılarla eğlenen kalabalığa, 23 Nisan İlköğretim Okulu öğrencileri de, 'Okuluma, öğretmenime dokunma' yazılı pankartlarıyla destek verdi. Zam teklifini alkışlar, düdükler ve sloganlarla protesto eden memurlar adına yapılan konuşmada, şunlar kaydedildi:

"Milyonlarca insanla dalga geçen teklifini, 'Bütçe olanakları bu kadar, mali disiplini bozamayız' diyerek savunan hükümetin ileri sürdüğü hiçbir gerekçe kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Ortada sadece sınıfsal bir tercih vardır. Hükümet tercihini sermayeden yana kullanmıştır. AKP hükümeti patronlara bonkör, kamu emekçilerine cimri olmayı sürdürmektedir. Her fırsatta ekonomik büyüme rakamları ile öğünenlerin bu büyümeden pay istediğimizde küçülmeleri bu yüzdendir ve kabul etmiyoruz. Bizler, kamu emekçilerinin taleplerini ve iradelerini yok sayan, geleceğini ipotek altına almaya çalışanların oyununu bozmaya kararlıyız. Teminatımız, fiili meşru mücadele geleneğimiz olmaya devam edecektir."

Eylem, müzik gruplarının seslendirdiği şarkılarla sona erdi.

Bu arada, kamu kurumlarındaki hizmetler de kısmen aksadı. Yürüyüş nedeniyle kent içinde trafik felç oldu.



TT(İÖ/CK)