İstanbul Bölgesi 23. Ağır Ceza Mahkemesi geçtiğimiz hafta Metro Turizm’in sahibi işadamı Galip Öztürk ve Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Abdülkerim Emek’in de aralarında olduğu 70 sanıklı organize suç örgütüme ilişkin iddianameyi kabul etti.


-TUTUKLULUK HALLERİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ-


Mahkeme kabul edilen iddianamenin ardından duruşmaya ilişkin kararlar da alındı. Mahkeme, hazırladığı tensip tutanağında tutuklu sanıklar Galip Öztürk, Erdem Yücel, Cengiz Kaya, Metin Tekin, Ali Rıza Tekin, Volkan Şiranun, Yusuf Bayrak, Rauf Altınok, Ömür Alagöz, Gürkan Yamadağ ve Hakan Keremoğlu’nun tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.


-İLK DURUŞMA 26 EYLÜL’DE-


Mahkeme davanın ilk duruşmasının 26 Eylül’de yapılmasına hükmetti. Davanın ilk duruşmasında 11’i tutuklu 70 sanık ilk kez hakim karşısına çıkacak. Aralarında Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Abdülkerim Emek’in de bulunduğu tutuksuz sanıklar da Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’ndaki duruşma salonunda hazır olacak. Mahkeme, kendisine ait duruşma salonunun küçük olması nedeniyle duruşmanın adliyenin en büyük salonunda yapılmasına da karar verdi. İlk duruşmada öncelikle tüm sanıkların kimlik tespiti yapılacak. Ardından da 377 sayfalık iddianame okunacak. Daha sonra da sanıkların savunması alınacak.


‘MÜSTEŞAR EMEK İSTİFA ETTİ’ İDDİASI


Öte yandan Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Abdülkerim Emek’in suç örgütüne üye olma suçlamasıyla açılan dava nedeniyle, önceki gün istifasını verip, yıllık izne ayrıldığı öne sürülüyor.


SG (MK)