İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmaya müşteki Recep Seymen katılırken hakkındaki “iftira ve hakaret" suçlarından dava açılan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ise gelmedi. Duruşmada mahkemeye yazılı dilekçe sunan Recep Seymen, “İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Sosyal Siyaset Kürsüsü’ndeki görevime 31 Ağustos 2012 tarihinde ifadem alınmadan ve tebligat yapılmadan Yunus Söylet tarafından son verildi" dedi. Sanık Yunus Söylet’in verdiği röportajlarla görevini yapmasına engellemeye yönelik olarak kendisine hakaret ettiğini ve iftiralarda bulunduğunu öne sürdü.


SÖYLET HAKKINDA ZORLA GETİRİLME KARARI


Söz alan Recep Seymen’in avukatı Ersin Kocatürk de sanıktan şikayetçi olduklarını belirterek, “Mağduriyet durumumuz gözetilerek sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi. Mahkeme, mazeret bildirmeden duruşmaya katılmayan sanık Yunus Söylet’in zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.


8 YIL 2 AY'A KADAR HAPSİ İSTENİYOR


İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hasan Bölükbaşı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Yunus Söylet’in bir gazetede yayınlanan haberde, “Bana, meslektaşlarına ve hatta öğrencilerine zarar verme ihtimali bulunan biri. Akli dengesi yerinde değil" dediği belirtiliyor. Söylet’in bu sözleri nedeniyle, kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret ve iftira suçlarından 2 yıl 8 aydan 8 yıl 2 aya kadar hapsi isteniyor.


(BB)