İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada “Gaziosmanpaşa ve Eyüp ilçelerinde, yağma, silahlı çatışma, silahla yaralama, silahlı tehdit, silah ticareti, uyuşturucu ticareti, sahte para, tehdit, tefecilik yapan 2 farklı suç örgütünün varlığı belirlenmiştir. Suç örgütüne 11.09.2012’de yapılan operasyonda 26 kişi gözaltına alınmıştır" denildi.


30 AYRI EYLEMLERİ TESPİT EDİLDİ


Açıklamada, suç şebekesinin esnaf ve çevrede korku estirdiği belirtilirken, şebekenin sadece bu yıl 30 ayrı eyleminin tespit edildiği belirtildi. Yapılan eylemler arasında, silahla adam yaralama, bir şahsın silahla öldürülmeye çalışılması, dolandırıcılık, sahte para, uyuşturucu satışı gibi eylemler var.


17 TABANCA ELE GEÇİRİLDİ


Operasyonda adreslerde yapılan aramalarda, 17 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Ayrıca satışa hazır halde 139 gram uyuşturucu ve 3 bin 500 TL değerinde sahte banknot da ele geçirilen operasyonda, uyuşturucu satışından kazanıldığı değerlendirilen 12 bin 290 TL’ye de el konuldu.


OPERASYON ANLARI POLİS KAMERASINA DA YANSIDI


Organize Suçlarla Mücadele polisinin gerçekleştirdiği operasyon anları polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ne bağlı polislerin adreslere baskın anları da yer aldı. Ayrıca görüntülerde organize polisinin evlerde yaptığı aramalarda, tabancaları bulma anları ve bir depoya gizlenen uyuşturucu maddelerini bulma anları da yer aldı.


Bu arada gözaltına alınan 26 zanlıdan, 6’sı serbest bırakılırken, 20 şüpheli İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının tamamlanmasıyla, bu gün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.