İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Büro Amirliği ekipleri, 4 ay önce yasadışı yollarla Türkiye’ye giren göçmenlere sahte pasaport ve belge düzenleyen bir şebeke ihbarı üzerine çalışma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takipte şüphelilerin sahte belge düzenledikleri göçmenleri, sınırdan Yunanistan ve Bulgaristan’a gönderdiği belirlendi. Yapılan tespitlerin ardından Beyoğlu, Beylikdüzü, Zeytinburnu ve Fatih’te 21 adrese baskın yapıldı. 13’ü yabancı 20 kişi gözaltına alındı.


314 SAHTE PASAPORT ELE GEÇİRİLDİ


Yapılan baskında ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 314 sahte pasaport, 342 sahte hologram, 79 TC ibareli giriş vize pulu ele geçirilirken, sahte belge yapımında kullanılan aletlere el konuldu.


POLİS ARA OPERASYYONLARDA 32 GÖÇMEN YAKALADI


Bu arada operasyonun yürütüldüğü 4 aylık süreç içerisinde şebekenin yurt dışına göndermek istediği 32 yabancı uyruklu kişinin de çeşitli tarihlerde yakalanarak sınır dışı edildiği bildirildi.


HEPSİ SERBEST KALDI


Gözaltına alınan 20 şüpheliden 8’i emniyetten serbest bırakılırken, 11'i yabancı 12 şüpheli emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelilerin 12’si de serbest kalırken, mahkemece serbest bırakılan 11 yabancı uyruklu kişi sınır dışı edildi.