Bayram tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenler ve çıkışlarını arife gününe bırakanlar bugün öğlen saatlerinden itibaren yollara döküldü. tatilciler, TEM'den akın akın Kocaeli yönüne gelmeye başladı. Bursa ve İzmir yönüne gidecek olanların büyük bir bölümü Gebze Eskihisar'daki feribotları tercih ettiğinden, TEM'in Bayramoğlu gişelerinden sonra  trafik daha rahat seyretti.

İDO'nun Eskihisar'dan Yalova Topçular'a sefer yapan ve bayram nedeniyle sayıları 8'den 16'ya çıkarılan feribotlar ise iskelede bekleme yapmadan 'doldur-boşalt' sistemiyle çalışıyor. Buna rağmen özellikle saat 15.00'den itibaren Eskihisar iskele meydanı tamamen doldu, gişelerden Gebze'ye doğru uzun kuyruklar oluşmaya başladı. Yeni gelen bir araç, yaklaşık 40 dakika bekledikten sonra feribota alındı.

Feribot sırası beklemek istemeyenler ise İzmit Körfezi'ni dolaşırken, D-100'ün İzmit kent içi geçişini kullandı.

Saat 16.00 sıralarında İzmit kent içinde hem D-100'de, hem Sekapark'tan girilen Salim Dervişoğlu Caddesi'nde yoğunluk oluştu. Araç sürücüleri Gölcük Kerimağa Rampası ile Değirmendere girişinde çalışmaları tamamlanmayan köprü ve viyadük inşaatı nedeniyle büyük sorun yaşıyor. Burada bölünmüş yolun her iki istikametten sadece bir aracın geçebileceği kadar dar olması nedeniyle trafik, Gölcük İhsaniye'den Değirmendere çıkışına kadar neredeyse adın adım ilerliyor.

Trafikteki yoğunluğun gece geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor.



MB,EA(MB/SS)