Kalifiye personel bulmakta sıkıntı yaşayan 48 yaşındaki kuru temizlemeci Mehmet Topuz'un girişimleriyle İş-Kur, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Ticaret Odası, kadınlara yönelik kuru temizleme kursu açtı. 14 kadına, Mehmet Topuz ve İş-Kur'a bağlı uzmanlar eğitim veriyor. Yaklaşık 3 ay sürecek kursun ardından kursiyerler bir kuru temizlemecide çalışabilecek ya da kendi işyerlerini kurabilecek.

Deneyimli personel bulmakta güçlük çektiği için böyle bir organizasyonun başlamasında öncülük ettiğini belirten Mehmet Topuz, şunları söyledi:

''Bir süre bu konu üzerinde araştırma yaptım. Meslek edindirme merkezlerinin projelerini inceledim. Bunun ardından İş-Kur ile temasa geçip böyle bir kursun açılmasını sağladım. Bu kursumuz, 4 bölümden oluşmaktadır. Derslerimizi Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirtmiş olduğu müfredata uygun olarak işlemekteyiz. İşçi sağlığı ve güvenliği, diksiyon, kişisel gelişim gibi derslerin eğitimini burada vermekteyiz. Bu kursun sonunda ölçme değerlendirme sınavı ile sertifika almaya hak kazanan öğrencilerimizin yüzde 50'sine istihdam sağlayacağız."

ÜNİVERSİTE MEZUNU DA KATILDI

Kursa katılan 23 yaşındaki Yasemin Oba, Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olduğunu, çoğu üniversite öğrencisi gibi iş bulamadığı için de kursa başladığını söyledi.

37 yaşındaki ev hanımı Kıymet Avcı da hem pratik hem de teorik bilgilerini geliştirmek ve kuru temizleme sektöründe iş sahibi olmak amacıyla kursa katıldığını belirtti. Avcı, sürekli ev işi yaptığı için bu kursu tercih ettiğini kaydetti. Ev hanımı 31 yaşındaki Zeynep Aktürk ise hem diksiyonunu geliştirmek hem de iş sahibi olmak amacıyla kursa başvurduğunu, gördüğü eğitimden de memnun olduğunu söyledi.



İLK(İA/CK)