Isparta’da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları saat 09.00'da Hükümet Meydanı'nda başladı. Törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Murat Gevrek tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Törene katılan bir grup CHP'li ve ADD'li, Atatürk Anıtı'na çelenk koymak istedi. Yeni yönetmelik gerekçe göstererek çelenk koymalarına izin verilmedi. CHP ve ADD’liler, bu duruma tepki gösterdi. Valilik binasının karşısında toplanan grup, 'Türkiye laiktir laik kalacak' sloganı atmaya başladı. Sonrasında da protestocu grup CHP ve ADD çelenkleriyle birlikte Hükümet Caddesi'nden yürüyerek Isparta Belediyesi'ne kadar yürüdü. Zaman zaman trafiğin durmasına neden olan grup, 'Türkiye laiktir laik kalacak', 'Ne AB, Ne ABD Tam Bağımsız Türkiye', 'Vali İstifa', 'Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek', 'Yılgınlık Yok Direnişe Devam', 'Kahrolsun Faşizm', 'Gün Gelecek Devran Dönecek AKP Halka Hesap Verecek' sloganları attı. Grup, daha daha sona Isparta Belediyesi önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan yaptığı açıklamada, "19 Mayıs’ı Cumhuriyet'in varoluş günü, Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günü olarak kabul ediyoruz. Demokrasi diyenler, ülkemizde dikta uygulaması yaparak maalesef elimizden milli bayramlarımızı da almakta, bayramımızı da yasaklamakta” diye konuştu.