Kaza bu sabah saat 07.30 sıralarında meydana geldi. Diyarbakır'da özel bir şirkete ait yağ fabrikasında çalışan işçileri taşıyan Ahmet Ekin yönetimindeki 12 AP 479 plakalı servis minibüsü, çevre yolunda seyir halindeyken bir anda kontrolden çıkıp karşı şeride geçti, ardından da taklalar atıp yoldan çıktı. Ters duran minibüsün sürücüsü 39 yaşındaki Ahmet Ekin olay yerinde, işçilerden 34 yaşındaki Cafer Yıldız da kaldırıldığı Diyarbakır Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamlarını yitirdi. Kazada yaralanan işçiler İbrahim Kızoğlu, Mustafa Kızoğlu, Mehmet Yılmaz, Muzaffer Yılmaz, Kamil Yılmaz, Abdulkadir Duman ve Memduh Keleş de aynı hastanede tedavi altına alındı.

Kaza haberinin duyulması üzerine hastaneye koşan işçi yakınları, hastane görevlilerinden yaralıların son durumu ile ilgili bilgi almak isterken, acil serviste büyük kargaşa yaşandı.

Yetkililer, düz yolda herhangi bir engelin veya fren izinin olmadığını, kazaya araç sürücüsünün uyumuş olmasının neden olabileceğini belirtti. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.



MT,BB(GG/SS)