Antalya'da çalışan belediye işçileri, Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı. Türk- İş İl Temsilcisi Hacı Mevlüt Ünal, Belediye- İş Sendikası Şube Başkanı Murat Barış, Sağlık- İş Sendikası Şube Başkanı Orman Seyhan, Hava-İş Şube Başkanı Engin Toncer'in de yer aldığı kutlamalarda davul zurna eşliğinde halay çeken işçiler, yaptıkları basın açıklamasıyla da hükümetin uygulamalarını eleştirdi.

'İŞÇİLERDEN ALIP İŞVERENE VERİYORLAR'

İşçiler adına konuşan Belediye- İş Sendikası Şube Başkanı Murat Barış, 1 Mayıs'ı emeğe yönelik saldırıların giderek arttığı bir dönemde kutladıklarını söyledi. Barış, hükümetin emekçilerin ortak ve güçlü bir tepki vermesini engellemek için yandaş sendika ve konfederasyonlar aracılığıyla emekçilerin birlikteliğini bozduğunu kaydetti. Barış, "Kim ne derse desin, ne yaparsa yapsın artık mızrak çuvala sığmıyor. Hükümet, krizi bahane ederek, yerli ve yabancı sermayenin taleplerini içeren Ulusal İstihdam Stratejisi adlı ucubeyle Kıdem Tazminatı Fonu'nu kurarak, emekçilerden ve çocuklarımızdan aldıklarını işverenlere vermek istiyor" dedi.

Barış, işçilerin bu ülkenin gerçek sahipleri olduğunu dile getirdi. Murat Barış, "Çünkü bizler, bu ülkenin işçileri, esnafı, işsizleri, çiftçileri, kamu emekçileriyiz. Bizler, insanların açlıktan ölmediği, çocukların savaşlar sonucunda anasız babasız kalmadığı bir dünya için, esnek, güvencesiz çalıştırmaya karşı, kıdem tazminatının yok edilmesine ve bölgesel asgari ücretle gelen kölelik düzenine karşı mücadele ediyoruz" diye konuştu.

BOYUNDAN BÜYÜK BAYRAK TAŞIDI

Basın açıklamasının ardından işçiler davul zurna eşliğinde halay çekti, oyunlar oynadı. İşçilerin 1 Mayıs kutlamasına 3 yaşındaki Mustafa Çakır da eşlik etti. Minik Mustafa, boyundan büyük Türk bayrağı ile halay çeken büyüklerini dikkatle izledi.

İşçiler daha sonra Büyükşehir Belediyesi'nden ayrılarak Antalya'da 1 Mayıs kutlamalarının yapılacağı Konyaaltı Caddesi üzerinde bulunan Türkan Saylan Heykeli'nin yer aldığı meydana doğru yürüyüşe geçti. Davul zurna ile yürüyen işçilere çevredeki vatandaşlar da destek verdi.