Olay, bugün saat 11.30 sıralarında, 64 sokak 20 numarada meydana geldi.

İran'da tıp eğitimini tamamlayan 30 yaşındaki Sima Notashmer, yaklaşık iki ay önce, İzmir'deki Ege Ünivertesi Tıp Fakültesi Hastanesi Dermotoloji Bölümü'nde uzmanlık eğitimi almaya ve asistan doktor olarak çalışmaya başladı. Notashmer'in bu sabah göreve gelmemesi üzerine doktor arkadaşları merak ederek telefonla ulaşmaya çalıştı. Ancak Sima Notashmer'in telefonlara da cevap vermemesi üzerine meslektaşları bu kez  evine geldi.

YEDEK ANAHTARI KOMŞUDA

Kapının da açılmaması üzerine, nerede olabileceğiyle ilgili bilgisine başvurulan üst kat komşusu yedek anahtarı kendisine bıraktığını söyledi. Yedek anahtarla girilen evde, Sima Notashmer, oturma odasında kanepeye yarı uzanmış şekilde ve üzerini de battaniye ile örtmüş olarak hareketsiz halde bulundu. Meslektaşlarının yaptığı kontrolde Sima Notashmer'in hayatını kaybettiği belirlendi. Polise haber verildi.

OTOPSİ YAPILACAK

Bir gün önce üst kattaki komşusuna, ihtiyaç olabileceği gerekçesiyle evinin yedek anahtarını veren Sima Notashmer'in, ilk incelemelere göre intihar ettiği kanısına varıldı. Meslektaşlarınca, son zamanlarda sıkıntılı olduğu dile getirilen Notashmer'in kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmasına karar verildi. Nöbetçi savcının evdeki incelemesinin ardından genç kadının cesedi İzmir Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.



TY (AÖ/AK)