Sınıf öğretmeni Özgül Kalıpçı, öğrencisinin cilt rahatsızlığı ile karşılaştığı için evden çıkamadığını ve bundan sonraki yaşantısında sürekli evde eğitim alması gerektiğini belirtti. İpek'in 1 yıldan bu yana evde eğitim aldığını belirten Kalıpçı, ''İlk başladığımızda okuma- yazmayı bilmiyordu. Ama şimdi öğrendi. Derslerimiz devam ediyor. Çok başarılı bir öğrenci. Odasını sınıf olarak kullanıyoruz ve sanki okuldaymış gibi bir izlenim vermeye çalışıyorum. Resimlerini duvardaki panomuza asıyoruz" dedi.

ODASINI SINIFA ÇEVİRDİ

En çok resim yapmayı sevdiğini belirten doğuştan Epidermolizis bülloza hastası İpek Ünoğlu da, evde eğitim aldığı için çok mutlu olduğunu belirtti. Ünoğlu, öğretmeninin 'az oyun oyna, çok ders çalış' sözünü tuttuğunu da ekledi.

GENETİK BİR HASTALIK

Kızının genetik bir hastalığı olduğuna dikkat çeken baba Okan Ünoğlu ise, şunları söyledi:

"Hastalığından dolayı okula gitmesi mümkün değildi. Kendime ait bir aracım yok. Toplu ulaşım araçlarına da kızımın rahatsızlıından dolayı zaten binemiyoruz. Kızım vücuduna, en ufak bir darbe bile yara oluşmasına neden oluyor. Cildinin zayıf olması onun topluma karışmasına engel oluyor. Bu yüzden de İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Rehberlik ve Araştırma Merkezi'ne başvurduk, kızımın evde eğitim almasını uygun gördüler. Aldığı eğitimden dolayı çok mutluyuz. Aldığı eğitimle büyük yol katetti. Okumayı ve yazmayı öğrendi. Eğitimine devam ediyor."

"BU PROJE OLMASAYDI EĞİTİM ALAMAZDI"

Anne Melek Ünoğlu da, kızının hastalığını tedavisi olmadığını kaydederek, ümitlerini hiç bir zaman kaybetmediklerini söyledi. Anne Ünoğlu, "Evde eğitim bizim için büyük bir şans oldu. Bundan önceki öğrenciler bu eğitimden yararlanamıyordu. Ama biz yararlandık. Çünkü kızımın cildi çok hassas olduğu için zor eğitim alırdı ve okula gitmesi mümkün olmazdı. Yapılan uygulama sayesinde kızım şimdi birinci sınıf öğrencisi. Okumayı ve yazmayı öğrendi" diye konuştu. 

Dayısının oğlunda da aynı hastalığın bulunduğunu ifade eden Melek Ünoğlu, "Şu an da 25 yaşında ve o dönemde evde eğitim olmadığı için sadece ikinci sınıfa kadar okula giderek eğitim alabildi. Ama kızım çok şanslı" dedi.

  

MKY(İA/İD)