Kentteki bir hastanede hemşire olarak çalışan G.A. nişanlısı E.K. ile kavga etti. Genç kız, girdiği bunalımın etkisiyle Merkez Palandöken İlçesindeki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin karşısındaki inşaat halindeki binanın en üst kat balkonuna çıkarak intihar edeceğini söyledi. Balkonda bir kadının balkonda intihara kalkıştığını gören inşaat işçileri 155 Polis İmdat telefonunu arayarak ihbarda bulundu.

Kısa sürede olay yerine giden polis G.A.'nın bulunduğu balkonun yanındaki diğer balkona çıktı. 112 Acill Servis ve itfaiye ekipleri de hazır bekletildi. Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Güren, Palandöken İlçe Emniyet Müdürü Suat Özdemir, Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Topak ve Cinayet Büro Amiri Başkomiser Ali Savran, genç kızı ikna etmeye çalıştı. Nişanlısını görmek istediğini belirten G.A.'nın isteği üzerine E.K. olay yerine geldi. E.K., sevgilisi hemşire G.A.'yı intihardan vazgeçirmek için uzun süre dil döktü. Zaman zaman atlama girişiminde bulunan G.A., çevrede toplananların yüreklerini ağzına getirdi. Polisler, sigara isteyen G.A.'yı, nişanlısının uzattığı paketi alırken kollarından yakalayıp balkondan aldı.

Polis tarafından uzun bir süre apartmandan çıkarılmayan G.A.'nın, fotoğraf ve görüntü almaması için basın mensupları olay yerinden uzaklaştırıldı. Hemşireyi nişanlısı E.K. ile birlikte apartmandan çıkaran polis, ambulansa kadar genç kızın etrafında etten duvar ördü.

Nişanlısı G.A'nın elini biran olsun bırakmayan E.K, Çoçuk Şube Müdürlüğü'nde görevli kadın polis memuru ile birlikte ambulansla Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü.

Tİ(KS/AAA)