Tatil için Marmaris’e gelen 18 yaşındaki İngiliz Olivya Nelgan, geçen Cumartesi günü, saçının rengini değiştirmek için Kemal Elgin Bulvarı’ndaki bir kuaföre gitti. İddiaya göre rengi tutturabilmek için Nelgan’ın saçları 3 kez boyandı. 115 sterlin ödeyen Nelgan, boyanan saçlarının beğenmediğini belirtip, kuaförden ayrıldı. Kaldığı otele giden Nelgan, bu durumu birlikte tatile geldiği anneannesi Edith Obrien’e anlattı.

Bunun üzerine Obrien, İngiltere’nin Marmaris fahri konsolosu ise görüştü. Obrien, onun yönlendirmesi ile Marmaris İlçe Turizm Müdürlüğü ve kaymakamlığına gidip, şikayetçi oldu. Şikayet üzerine görevliler, kuaför A.E.’ye telefon edip, turistten aldığı paranın yarısını iade etmesini istedi.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Bu gelişme üzerine Obrien, torununu da yanına alıp, kuaföre gitti. Burada yüksek sesle konuştuğu ileri sürülen Obrien, kuaförün işletmecisi A.E., tarafından diğer müşterileri rahatsız etmemesi için dışarı çıkartıldı. Kapının önünde konuşmayı sürdüren Obrien ile A.E. arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında A.E. tarafından itildiğini iddia eden Obrien, beş basamaklı merdivenden düşüp, başını betona çarpıp, yaralandı. Acı içinde kıvranan Obrien’e ilk müdahale 112 Acil Servis ekibi tarafından olay yerinde yapılıp, Marmaris Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sağ kol ve bacağında morluklar ve başında şişlik olduğu belirlenen Obrien, ayaktaki tedavisini ardından bir süre müşahade altında tutulup, taburcu edildi.

İfadesi için torunuyla birlikte Çarşı Polis Merkezi’ne götürülen Obrien kuaför A.E.’den şikayetçi oldu. Obrien ifadesinde A.E.’nin aldığı parayı iade etmek istememesi üzerine tartıştıklarını belirterek, “Bağırınca, beni göğsümde itti. Sırt üstü düştüm. Kendisinden şikayetçiym” dedi. Olivya Nelgan da saçlarını kötü boyayan ve anneannesinin yaralanmasına neden olduğunu ileri sürdüğü A.E.'den şikayetçi oldu.

“İTMEDİM, AYAĞI TAKILIP DÜŞTÜ”

Şikayet üzerine ifadesine başvurulan kuaför A.E., yöneltilen suçlamaları kabul etmeyip, “Hizmetimizi yaptık ücretini aldık. Torunu bizi çok uğraştırdı. Ancak, parayı geri almak için gelip, bağırıp, hakareteler yağdırınca, diğer müşterilerim rahatsız olmasın diye kapının önüne çıkardım. Kendisine aldığım paranın 65 lirasını iade ettim. Merdivenlerden inerken ayağı takılıp, düştü. Kesinlikle itmedim, hatta ambulans çağırarak sağlık ekiplerine yardımcı oldum” diyerek, kendini savundu.

Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.



AG(İÖ/AAA)