49’uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında Porto Bello Hotel’de düzenlenen gecede, İlyas Salman ve Avustralyalı yönetmen Bruce Beresford ödüllendirildi. Gecede ilk olarak dünya çapında büyük üne sahip, 30’dan fazla uzun metrajlı film ile 40 yılı aşkın süredir sinema ile uğraşan ve 4 Oscar ödülü sahibi yönetmen Bruce Beresford’a ‘Sinemada Başarı Ödülü’ takdim edildi. Beresford’un ödülünü Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın verdi. Antalya’da olmaktan gurur duyduğunu belirten Bruce Beresford, ödül için teşekkür etti.

İkinci olarak ise sahneye İlyas Salman çağrıldı. Sahneye çıkan İlyas Salman, hayat kesintilerine ilişkin sinevizyon gösterisi sunulduğu sırada sahneye oturdu ve gösterim bitince ayağa kalktı. ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’nü takdim eden Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, İlyas Salman’ın halkın gönlünde taht kurmuş bir sanatçı olduğunu söyledi. Akaydın’ın bu sözü üzerine İlyas Salman, “Ben de derim ki, en zalim, en gaddar, haydut, zalim bir hükümdar kadar kötü olamaz. Sevgili ustam Ali Özgentürk’ün yanına gittiğimde, ‘İlyas sakın sahneye çıktığında fazla konuşma’ dedi. Dedim ki içimden ‘Ya benim çenem ishal olmuş nasıl konuşmam” diye konuştu.

Ahmed Arif’in ‘Vay Kurban’ şiirini okuyan İlyas Salman, şunları söyledi;

“Ben ilk onur ödülümü bu güzel dünyaya, bu güzel ifrite geldiğim gün aldım. İnsanların arasına daldım çünkü. Ondan sonra ikinci ödülümü babam ilkokul çağındayım dedi ki ‘Oğlum İlyas büyüyünce ne olacaksın?’ O benden 'Avukat, mimar, mühendis, devlet başkanı olacağım’ bekliyor, ‘Baba büyüyünce adam olacağım’ dedim. İkinci ödülümü o zaman kendi kendime verdim. Üçüncü ödülümü bugün sevgili dostum arkadaşım Antalya Belediye Başkanı sayın Mustafa Akaydın’dan aldım. AKSAV’a ve Mustafa Akaydın’a teşekkür ediyorum."

Gecede bir de türkü söyleyen İlyas Salman, ödülünü aşkın katledişine seyirci kalmayanlara adadığını söyledi. Salman ardından kızı Devrim Salman ile birlikte de türkü söyledi.