Haftanın 5 günü okula gelen 550 öğrencinin hep bir ağızdan şiir haliyle okuduğu Andımız, müzik öğretmeni Yakup Kıvrak'ın notalara döktüğü 2 dörtlük marş haliyle müzik derslerinde öğretildi. Okul bünyesinde oluşturulan 45 kişilik koro da çeşitli etkinliklerde Andımız'ı müzik eşliğinde seslendirdi.

Andımız'ın müzikli haliyle okunması için Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurduklarını söyleyen İkem Koleji İlköğretim Okulu Müdürü Emine Çirkin, "Şiirsel boyutta okunan Andımız'ı okuyan çocuklarımızın heyecanını arttırmak için melodik olarak söylemeyi öğrettik. Öğrencilerimizin müzik eşliğinde söylerken çok keyif aldıklarını hissettik. Umarım tüm okullara örnek oluruz" dedi. İkem Koleji müzik öğretmeni Hülya Orhan ise müzikli Andımız'ı ilk olarak ana sınıfı öğrencilerine öğrettikleri ardından tüm ilköğretim sınıflarında bu uygulamayı genişlettiklerini belirtti.

Orhan, öğrenciler arasında farkındalık yaratmak adına Andımız'ı müzikli haliyle okuttuklarını kaydetti. Hülya Orhan, "İlköğretim öğrencileri Andımız'ı müzikli haliyle daha duygulu söylüyorlar. Akıcı olduğu için öğrencilerin hafızalarında daha iyi kalıyor. Söylerken de daha çok mutlu oluyorlar. Andımız'ın melodik, ritimsel ezgiler ve el kol hareket unsurları çocuklarımıza daha mantıklı geliyor. Bu halini beğendiler ve istekle öğrendiler. Söylerken de çok mutlu oluyorlar" diye konuştu.