Ergenekon Davası'nın tutuklu sanığı Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, tutuklu sanık emekli Korgeneral Mehmet Eröz'ün iddialarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Mehmet Eröz 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunduğu dün sunuduğu dilekçesinde, Genelkurmay Başkanı'nı İlker Başbuğ'un İnternet Andıcı'ndan haberi olup olmadığı konusunun yeterince açıklığa kavuşmadığını belirterek, "Sayın İlker Başbuğ’un İnternet Andıcı'ndan haberi olmadığı şeklindeki beyanlar doğru değildir. Sayın İlker Başbuğ’a andıçla ilgili olarak defalarca bilgi verilmiştir. İnternet Andıcı ve yeni sitelerin kurulması Sayın Genelkurmay Başkanımızdan habersiz yapılan işler değildir. Andıcı zarfın içine koyarak imzaya gönderdik. İmzadan döndüğünde de Hasan Iğsız'a bilgi verdik"ö ifadelerini kullanmıştı.

"BİLGİ DESTEK DAİRESİ'NİN BİR SÜREÇ İÇERİSİNDE LAĞVEDİLMESİ DİREKTİFİNİ VERMİŞTİR"


Avukat Sezer açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Müvekkilimiz emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Genelkurmay Başkanlığı görevini devraldığı ilk günlerde Bilgi Destek Dairesi'nin bir süreç içerisinde lağvedilmesi direktifini vermiştir. Bu kapsamda kamuoyunu bilgilendirmek için, törörle mücadeleye öncelik verilerek 'terör örgütleri' ve 'laiklik karşıtı hareketler' dahil olmak üzere dört alanda internet faaliyetinin, Genelkurmay Karargahı içindeki diğer birimlerde yürütülmesi düşünüldü. Bilgi Destek Dairesi'nin lağvedilmesine ilişkin çalışmalar bir süre devam etmiş bu kapsamda bu daireye ait dört Bilgi Destek Taburunda ikisinde öncelikle, Daire de ise 11 Ağustos 2009 tarihinde lağvedilmiştir."


"İNTERNET ANDICI BİR SUÇ UNSURU TAŞIMAMAKTADIR"


"Daha öncede açıklandığı gibi 4 Şubat 2009 tarihinde bir gazetede 30 Ağustos 2008 tarihinden önce kurulmuş ve işletilmekte olan internet siteleri isimlerinin yer alması üzerine bu sitelerin 5651 sayılı yasadaki şekil şartlarına uygun olmadığı görülünce, bu sitelerin tüm faaliyetlerine son verilmiştir. 4 Şubat 2009 tarihinden 30 Ağustos 2010 tarihine kadar olan süreçte Genelkurmay Başkanlığı'nın, resmi web sitesi hariç işletilmekte olduğu başka internet sitesi bulunmamaktadır. İnternet Andıcı bir suç unsuru taşımamaktadır. Ancak, varsayımlar üzerinden bu andıca suç unsuru yüklenilmeye gayret edilmekte ve İnternet Andıcı adeta bir suç belgesine dönüştürülmeye çalışılmaktadır. Eğer söz konusu Andıç'da bir suç unsuru görülseydi, soruşturma emrinin verilmesinde de tereddüt edilmezdi."


(BB)