Konacık beldesinde geçen yıl 12 dönüm arazi üzerinde hizmete giren Koyuncuoğlu Yapı Market'de dün çıkan ve iki saatte güçlükle kontrol altına alınabilen yangında soğutma çalışmaları bugün de devam etti. Soğutma çalışmaları sırasında yer yer alevlenmeler ve patlamalar meydana geldi.

Konacık Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Tosun, aradan 24 saat geçmesine rağmen tamamen kül olan ve enkaz haline gelen yapı market arazisinde belediye itfaiye ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Tosun, “Bodrum'un ekonomisine ciddi katkıda bulunan bu tür işyerlerinde yaşanan felaketlerin tek teselli edici yanı insan hayatına zarar gelmemesi. Yangında yaklaşık 10 milyon liralık zararın meydana geldiğini tahmin ediyoruz. Hayatlarını tehlikeye atarak alevlerin akaryakıt istasyonuna ve çevredeki ev ve işyerlerine sıçramasını önleyen itfaiye erleri ve yapı market işçilerine teşekkür ediyorum. Felaketin boyutu gerçekten büyük” dedi.

Mağaza Müdürü Selim Demirci ise DHA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının çıkış anını gören en önemli tanığın kendisi olduğunu belirtti. Demirci, “Yangın mobilya bölümündeki halı kesme ve yıkama makinasının bulunduğu yerde aniden başladı, önce yangın söndürme tüpleri ile işçilerimizle müdahale ettik. Müdahalede bizzat ben de bulundum. Ancak yangın çok hızlı büyüyüp kontrolümüzden çıktı. Personel dumandan boğulma tehlikesi geçirmesine rağmen yangına müdahale ediyordu. Ancak ne yaptıysak alevlere önleyemedik. Hemen personelin tahliyesini sağladık. İşyerimizin yanışını gözyaşlarıyla izleme dışında yapacak bir şeyimiz kalmadı. Büyük bir felaketti. Can kaybı olmaması mucize” dedi.



YA(İÖ/AAA)