Ali AKSOYER/İSTANBUL, KAĞITHANE’de 7 ay önce iki kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın faili olduğu iddia edilen 1 kişi, polis tarafından yakalandı. 2004 yılında ağabeyini öldüren Uğur Kandemir(38)’i cezaevinden çıktıktan sonra öldürdüğü iddia edilen Ali D.(26),  gözaltına alındı.  Olay hayatını kaybeden Temel Cihan'ın (60)  ise kazayla vurularak öldüğü tespit edildi. Suçlamaları kabul etmeyen Ali D., tutuklandı.


Kağıthane, Gürsel mahallesinde 12 Mayıs 2012 tarihinde meydana gelen olayda sokakta yaşanan kavganın ardından Uğur Kandemir ve Temel Cihan vurularak öldürülmüştü. Polis, olayla ilgili başlattığı soruşturmada Uğur Kandemir’in cinayet suçundan yattığı cezaevinden kısa bir süre önce çıktığını tespit etti.


Cinayet Büro Amirliği dedektifleri Uğur Kandemir’in, olay gecesi 2004 yılında öldürdüğü Cemal D.’nin kardeşi Ali D. ve arkadaşları ile tartıştığını tespit etti. Cinayet olayından sonra ortadan kaybolduğu anlaşılan Ali D., her yerde aranmaya başlandı. Olaydan 7 ay sonra polise gelen bir ihbarı değerlendiren cinayet büro amirliği ekipleri Ali D.’yi gözaltına aldı. Ali D.'nin poliste verdiği ifadesinde kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Polis kavga sırasında hayatını kaybeden Temel Cihan’ın ise o sırada yolda yürürken yanlışlıkla vurulduğu belirtti.


Asayiş Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan Ali D., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.


AA (MK) (FOTOĞRAF)