Polisin, vatandaşların huzur ve güvenlik içinde yaşamaları konusunda büyük fedakarlıklar göstererek, kesintisiz 24 saat hizmet verdiğini ifade eden Bakan Şahin, "Türk polisi, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde, vatandaş memnuniyeti odaklı hizmet üretme gayreti içindedir. Türk polis teşkilatı disiplini, başarısı, fedakarlığı, insan haklarına saygısı ve yardımseverliği ile milletimizin takdirini kazanmış ve göz bebeği olmuştur" dedi.

İnsanın en önemli ihtiyaçlarından birinin de can ve mal güvenliği olduğunu belirten Bakan Şahin, şöyle devam etti:

"Güven ve huzur içinde yaşama arzusu her vatandaşın vazgeçilmez isteği ve devletinden en büyük beklentisi olmuştur. Devletin en öncelikli görevi de vatandaşlarının huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak, vatandaşlarının bu beklentisini en iyi şekilde karşılamaktır. Güven ve huzur ortamının sağlanmasında herkesin sorumluluğu bulunmakla birlikte, bunu tesis etmek ve korumak polisin var olma nedenidir."

İçişleri Bakanlığı'nın, her gün değişen ve gelişen şartlara uygun olarak vatandaşlara iç güvenlik hizmetini iyileştirerek ve geliştirerek sunma çabası içinde olduğunu bildiren Bakan Şahin, "Vatandaş odaklı hizmet anlayışımız çerçevesinde, hedefimiz; halkımızın beklenti, ihtiyaç ve taleplerini dikkate alan, bireysel özgürlük alanlarını daraltmayan ve aynı zamanda da kamu düzenini sağlayan etkili, çağdaş ve bilimsel yeni yöntemlerin uygulamaya konulmasıdır" diye konuştu.

Suçla mücadelede önceliğin suç işlenmesini önleyecek mekanizmaları geliştirmek ve uygulamak olduğunu dile getiren Bakan Şahin, suçla ve suçluyla mücadelede kolluk ile vatandaşın işbirliği yapmasını önemsediklerini bildirdi.

Asayişin sağlanması ve kamu düzeninin korunmasında vatandaş desteğinin alınmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten Bakan Şahin, bu kapsamda toplum destekli polislik uygulamasının başarıyla yürütüldüğünü söyledi. Bakan Şahin, "Bu ve benzer uygulamalarla kapkaç gibi sokak suçları artık yok seviyelerine çekilmiştir. Asayiş olaylarında önemli azalma sağlanmıştır. Vatandaşlarımız, kolluğa ulaşılabilirlik ilkemiz gereği, günün her saatinde polise ulaşabilmektedir" dedi.

Emniyet teşkilatının suçla mücadelede modern teknolojinin sunduğu her türlü imkandan yararlandığını bildiren Bakan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Suçları önleme veya suçla mücadele stratejimiz, çalışmalarımızı, bireysel hak ve özgürlükleri kısıtlamadan, fakat güvenlik alanında zafiyete neden olmayacak şekilde yürütmektir. Güvenlik, temel hak ve özgürlüklerin korunmasına hizmet eden bir araç olup, özgürlükleri korumanın da bir ön şartıdır. Günümüzde toplumların çağdaşlık düzeyi belirlenirken, kolluk uygulamalarında da insan hak ve özgürlüklerine gösterilen saygı arasında ilişki kurulmaktadır. Ülkemizin demokrasi yolculuğuna kurumsal duruşu ve başarısıyla önemli katkısı olan Türk polis teşkilatı, birey hak ve özgürlüklerinin kısıtlayıcısı değil, güvencesidir. Demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygı asla taviz vermeyeceğimiz değerlerimizdir."

Bakan Şahin, mezun olan öğrencilere bundan sonraki eğitim yaşamlarında başarı diledi. Konuşmaların ardından dönem birincisi Ahmet Sait Çelikten, yaş kütüğüne plaket çaktı. Daha sonra İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin, dereceye giren 10 öğrenciye hediyeler verdi. Karate ve bando takımının gösterisinin ardından tören, geçit merasimiyle sona erdi. Törenin ardından şapkalarını atan öğrenciler, sevinçlerini aileleriyle paylaştı.



(MV/SS)