İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin AK Parti Muğla İl Teşkilatı hizmet binasının açılışını yapmak ve Marmaris'teki Karadenizliler Derneğinin yemeğine katılmak üzere Muğla'ya geldi. Muğla'da partililerle biraraya gelen Bakan Şahin bir dizi gezi ve incelemelerde de bulundu. Ankara'dan Dalaman Havalimanı'na indikten sonra karayoluyla Ula İlçesi'nin Akyaka Beldesi'ne geçen Bakan Şahin buradaki Halil Restora'nda yemek yedi. Akyaka azmağındaki Kadın Pınarı bölgesinde Lagos balığı yiyen Bakan Şahin'in menüsünde balık çorbası, sübye, ahtapot, kalamar, karides, deniz börülcesi, kaya koruğu, közlenmiş patlıcan, börek, ayva, incir ve kabak tatlısı vardı. 60 kişilik kalabalık bir grupla yemek yiyen Bakanı, partililer yalnız bırakmadı.

OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNEMLİ

Akyaka'daki balık ziyafetinin ardından AK Parti Muğla il Teşkilatı hizmet binasının açılışını yapan Bakan Şahin, partililer tarafından büyük sevgi gösterisiyle karşılandı. Yeni il binasının açılışında olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Polis çatılara keskin nişancı yerleştirirken çok sayıda sivil ve resmi polis, çevrede kuş uçurtmadı. Açılışta partililere hitaben bir konuşma yapan Bakan Şahin, yeni kurulmuş bir parti heyecanında çalıştıklarını dile getirdi.

SİYASİ SORU SORULMASINA İZİN VERİLMEDİ

Muğla Valisi Fatih Şahin'i makamında ziyaret eden Bakan Şahin, burada kentle ilgili bilgiler aldı. Vali Fatih Şahin kentin turizm, madencilik ve tarım sektörlerini anlattı. Muğla'da olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Bakan Şahin, AK Parti yatırımlarıyla kentin her geçen gün büyüdüğünü ve kalkındığını ifade etti. Siyasi soruları cevaplamayacağı belirtilen Bakan Şahin'e, bir gazetecinin "Akyaka'da yediğiniz balığı beğendiğiniz mi?" diye sorması üzerine Şahin, "Karnım çok toktu. Tok insanın yediği balık da, balık açısından talihsizlik yaşadık. Balığın tadını alamadım, ondan önce çok lezzetli yemekler yemiştim. Bir daha geleceğim ve önce balık yiyeceğim" diye konuştu. Bakan Şahin'in bürokratları, gazetecileri siyasi soru sormamaları yönünde uyarırken, sorulduğu takdirde cevaplanmayacağı söylendi.

ÜNİVERSİTELİLERE POLİS ENGELİ

Bakan Şahin'in gelişini protesto etmek isteyen bir gurup üniversiteli genç, valilik önünde polis engeliyle karşılaştı. Polisler 15 genç hakkında gösteri kanununa muhalefetten işlem yaptı. Hamdibey Polis Merkezi'ne götürülen gençler kimlik kontrolünün ardından serbest bırakıldı.

AB(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)