Bursa'da B.Ç. isimli kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklanan Hüseyin Üzmez yargılandığı Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce 16 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılırken, "Hürriyeti tahdit" suçundan ise beraat etti. Yargıtay, Üzmez'e cinsel istismar suçundan verilen cezayı onarken, beraat kararını ise bozdu. Bir kez daha hakim karşısına çıkan Üzmez, B.Ç.'yi alıkoyduğu için bu kez 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Cezasını Ankara Sincan Cezaevi'nde çekerken bir süre önce Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne nakledilen Hüseyin Üzmez, geçen salı günü ruh ve vücut sağlığının yerinde olmadığını belgelemek için heyet raporu almak istedi. Heyette bulunan tüm doktorlar tarafından teker teker muayene edilen Üzmez, yine jandarma kontrolünde Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

BAŞSAVCININ 'İNFAZI TEHİR ETME YETKİSİ'

Hüseyin Üzmez'in savunmasını üstlenen Avukatlardan Emir Ali Kav, "Müvekkilimin yaşına bağlı birçok rahatsızlığı bulunuyor. Bu nedenle sürekli kontrol altında tutulması gerekiyor. Başsavcılıkların, mahkumların sağlık durumlarıyla ilgili ciddi bir durum söz konusu olduğunda, hükümlüler iyileşinceye kadar infazı tehir etme yetkisi bulunuyor. Benim bildiğim sadece bunlar" dedi.

5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanuna'a göre, alınacak rapor doğrultusunda Cumhuriyet Başsavcılığının mahkumun aldığı cezanın infazını tehir yetkisi bulunuyor.

SB(FK/COŞ)